Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Nieuw: smaakvolle pays d’oc, gastronomische bouzeron en evenwichtige corbières-boutenac

Elke maand zetten we hier enkele gloednieuwe wijnen in de kijker. Deze maand: een smaakvolle witte pays d’oc, een gastronomische witte wijn uit Côte Chalonnaise en een evenwichtige corbières-boutenac.


S. Delafont ‘Libre Cours’ Viognier-Vermentino 2020
I.G.P. Pays d'Oc
(art. 322294)

Alle wijnen van het  huis Delafont zijn gemaakt met druiven van domeinen die biologisch, biodynamisch of milieubewust werken. Die puurheid merk je ook in deze ‘Libre Cours’ die opent met een lichte en schitterende kleur met gouden schijn. Het boeket is intens en bezit toetsen van citrus en witte bloemen. Daarna word je getrakteerd op een smaak met een mooi volume, opnieuw citrusfruit (exotisch accent) en een streepje bloemen. Een aanrader bij aperitiefhapjes, pasta met vis of vegetarische schotels.


Bouzeron A.O.P. ‘ Cuvée Axelle ’ 2019
(art. 392206)

Wals even en geniet van een fijn boeket met citroen, verse boter, witte perzik en een subtiele houttoets. De smaak is indrukwekkend: heel gastronomisch, romig, zilt, evenwichtig, rond en warm tegelijk. Je proeft ook nog een vineus kantje, mooie zuren, mineralen, oranjebloesem en witte perzik. Een absolute verwennerij bij vis, zeevruchten, wit vlees, vegetarische gerechten en een kaasplank.


Château Aigues Vives 2020
A.O.P. Corbières-Boutenac
Gérard Bertrand
(art. 322827)

Château Aigues Vives werd in 1817 opgericht, op de overblijfselen van eeuwenoude Romeinse thermen (‘agua viva’). De aanwezigheid van ondergrondse waterbekkens is heel gunstig voor de wijnbouw in een droge regio met 300 dagen zon per jaar. Deze assemblage van syrah, grenache, carignan en mourvèdre heeft aroma’s van zoete kruiden en klein rood fruit op alcohol. De smaak is diep en breed, sappig en elegant, met een prachtig evenwicht tussen fruit, hout en frisheid. In de heel lange finale zitten toetsen van cassis en braambessen. Een must bij lamscarré en gerijpte kazen.

 

Sorteer op