2 x amarone
Aanhangers van Italiaanse wijnen hebben vast al van amarone gehoord. De wijnen worden volgens een traditionele en verrassend originele manier gemaakt. Alleen de beste druiven worden geselecteerd en gedurende 3 maanden gedroogd op bedden van gevlochten stro in een koele, droge kamer. Na de gisting rijpt de wijn 2 à 3 jaar in eikenhouten vaten. Benieuwd naar het resultaat? Ontdek deze specialiteit uit noordoost Italië nu met 10 % korting!
Amarone della Valpolicella D.O.C.G. Riserva ‘Cave di Prun’ 2008
Tenute SalvaTerra
Veneto – Italië
(art. 322930)
- Lekker bij lam en blauwe kazen.
- Aroma’s van zwarte kers en toast.
- Opnieuw kers in de smaak, aangevuld met blauwe bes, kruidigheid, wat hout en een subtiele aardetoets, lange en evenwichtige finale.
Amarone della Valpolicella D.O.C.G. 2016
Tommasi
Veneto – Italië
(art. 470490)
- Lekker bij rood vlees en gerijpte kazen.
- Warme aroma’s van rijp rood fruit, kersenlikeur, een streepje hout en wat tabak.
- Ronde en zoete smaak met rijpe kers en pruim, ook licht kruidig met een mooie houttoets.