Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

2 ambassadeurs van de
Hautes-Côtes de Beaune

Domaine Denis Carré is goed vertegenwoordigd in onze webshop. Het is een vaste waarde uit Bourgogne met een heel uiteenlopend aanbod. Zo vind je bij Klassewijnen ook enkele wijnen uit de Hautes-Côtes de Beaune. De wijnen zijn top en hun prijs nog toegankelijk. Ontdek nu een witte en rode ambassadeur van de appellatie.

Hautes-Côtes de Beaune in een notendop

In het westen van de Côte de Beaune ligt de Hautes-Côtes de Beaune uitgestrekt tussen Maranges en Ladoix-Serrigny. De zonnige hellingen zijn tussen de 280 en 450 meter hoogte bedekt met wijnstokken. De ondergrond bestaat, vooral in het zuiden, uit mergelformaties. De hellingen zijn soms heel steil en zijn vaak bedekt met kalksteengrind. Dat is afkomstig van overhangende rotsen uit het Jura-tijdperk, zo’n 170 miljoen jaar geleden. Zoals in de rest van Bourgogne zijn chardonnay en pinot noir de druiven bij uitstek.

Nu met 10 % korting: 2 betaalbare bourgognes

Hautes-Côtes de Beaune A.O.P. 2022
Domaine Denis Carré
(art. 322206)

  • Lekker bij zalm met venkel.
  • Charmant boeket met botertoetsen, een subtiele hazelnoottoets, floraliteit en citrus.
  • Levendige, smaakvolle witte wijn met citroenzuurtjes, een fijne houttoets, een geroosterd karakter en een subtiele vettigheid zonder gebrek aan frisheid.
Meer over deze wijn

Hautes-Côtes de Beaune A.O.P. ‘La Perrière’ 2021
Domaine Denis Carré
(art. 322167)

  • Lekker bij wit vlees, barbecue, pasta met vlees of groenten, vegggie en zachte kazen.
  • Uitbundige, aromatische neus vol fruit.
  • Gestructureerde, soepele wijn die bulkt van het fruit, elegant, fris en al uitstekend op jonge leeftijd.

Het perceel La Perrière voor deze wijn ligt op 350 meter hoogte in Meloisey. Het is de eerste wijngaard die Denis en Bernadette Carré hebben aangeplant in 1976. De oude stokken pinot noir staan er op een ijzerrijke kalkbodem die heel stenig is, vandaar de naam ‘La Perrière’ (steengroeve).

Meer over deze wijn

Sorteer op