Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Wijnen zonder toegevoegd sulfiet:
krokante zomerwijnen

Over sulfiet doet nogal wat verkeerde informatie de ronde. Het is natuurlijk wel zo dat bepaalde mensen gevoelig zijn voor de stof. Daarom maken steeds meer wijnmakers ook wijnen zonder toegevoegd sulfiet. Van die wijnen hebben we er ook een aantal in onze webshop. Stuk voor stuk wijnen met een sterke persoonlijkheid.

Waarom zit er sulfiet in wijn?

  • Alle wijnen bevatten van nature een kleine hoeveelheid sulfiet. Het ontstaat tijdens de alcoholische gisting.
  • Wijnmakers voegen nog extra sulfiet toe voor de bewaring. Sulfiet behoedt de wijn voor oxidatie. Ook in andere voeding als charcuterie, conserven en noten heeft sulfiet hetzelfde nut.
  • Sommige mensen zijn gevoelig voor het allergeen, waardoor het gebruik ervan streng gereguleerd wordt. Vanaf 10 mg/L moet ‘bevat sulfieten’ op het etiket staan. Voor de meesten mensen is sulfiet veilig bij normaal gebruik.
  • Het cliché wil dat sulfiet verantwoordelijk is voor katers, maar dat is niet zo. Mensen die gevoelig zijn voor sulfieten kunnen hoofdpijn krijgen door een allergische reactie.

Nu in promo: Wijnen zonder toegevoegd sulfiet, maar mét karakter

Terra Nature 2020
Vin de France Bio

  • Lekker bij aperitiefhapjes, (pasta met) vis en vegetarische gerechten.
  • Geuren van rijp geel fruit (perzik, brugnon) en een licht exotische toets.
  • Na een soepele en ronde aanzet met geel fruit volgt een geconcentreerd midden. Ontplooit zich een tijdje na het openen.

Weetje: bij deze natuurwijn wordt vóór de botteling geen sulfiet toegevoegd. Bij de botteling wordt er toch een minimale hoeveelheid toegevoegd om smaakverlies tegen te gaan. Maar het totale sulfietgehalte blijft onder de 30 mg/L.

Meer over de wijn

Terra Nature 2020
A.O.P. Corbières Bio

  • Lekker bij rundvlees, pasta met vlees, konijn of een barbecue.
  • Uitbundig boeket van gekookt rijp zwart fruit (pruim), kruiden, een peperige toets en zoethout.
  • Fluwelige aanzet met likeur en gul zwart fruit (vlierbes, cassis), een vleugje chocolade en zoethout. Daarna volgt een heel elegant middenstuk met frisse en vrij krachtige toetsen. Te karafferen.
Meer over de wijn

Deep Down Pinot Noir 2020
Marlborough - Nieuw-Zeeland Bio

  • Lekker bij gegrild kalfsvlees of pasta met vlees.
  • Zuiver boeket met rood fruit, een beetje kruiden en een groen kantje.
  • Frisse en zijdezachte aanzet en een sappig vervolg met vooral rood fruit.

Weetje: de filosofie van Peter Lorimer en Clive Dougall? Volledig transparant te werk gaan. Dat vertaalt zich in praktijken als natuurlijke gisting, biologisch geteelde druiven en geen toevoeging van sulfieten (zelfs niet voor pinot noir!).

Meer over de wijn

Château Panet Sans Sulfites Ajoutés 2019
A.O.P. Saint-Émilion

  • Lekker bij rood vlees (varken, stoofpotjes).
  • Aroma’s van rijp rood en zwart fruit (bijna confituur en likeur).
  • Volle, soepele, fruitige en zachte smaak met veel rijp fruit, vrij soepele tannines en een lange finale.
Meer over de wijn

Nature de Magnus Sans Sulfites 2021
A.O.P. Bordeaux Bio

  • Lekker bij rood en wit vlees, konijn (met pruimen), pasta met vlees of groenten en ratatouille.
  • Intens fruitig boeket van kersengelei en braambessenconfituur.
  • Levendige, volle en fruitige aanzet, daarna een krachtig midden met fruitige indrukken en fluwelige tannines, vlotte finale.
Meer over de wijn

Sorteer op