Naar hoofdnavigatieNaar andere shop
Biowijn van de maand: tweeklapper van down-under

Biowijn van de maand: tweeklapper van down-under

Meer dan ooit hechten mensen belang aan waar hun wijnen vandaan komen. En meer dan ooit biedt de wijnwereld daar een antwoord op door over te schakelen op biologische of biodynamische wijnbouw. We zetten elke maand een biowijn in de kijker. Benieuwd? Probeer dan nu deze Nieuw-Zeelandse chardonnay en pinot noir van het avontuurlijke wijnproject Deep Down.

Wat maakt Deep Down zo uniek?

  • Het duo Peter Lorimer en Clive Dougall geeft Bourgondische klassiekers een Nieuw-Zeelandse twist.
  • Het project bestaat 4 jaar en de eerste millésime was meteen een schot in de roos volgens onze aankoper.
  • Dougall heeft een uitstekende reputatie als wijnmaker in Nieuw-Zeeland en 15 jaar ervaring met biologische wijnbouw.

Nu in promo: 2 biowijnen van Deep Down

Deep Down Chardonnay 2020
Marlborough - Nieuw-Zeeland
(art. 470087)

  • Lekker bij vette vis (zalm), gevogelte en veggie.
  • Zuiver boeket met wit en geel fruit, een lichte botertoets en bloemetjes.
  • Volle en sappige smaak, fris en rond tegelijk, terugkeer van het witte en vooral het gele fruit, beetje boter.

Deep Down Pinot Noir 2020
Marlborough - Nieuw-Zeeland
(art. 470068)

  • Lekker bij gegrild kalfsvlees of pasta’s met vlees.
  • Zuivere aroma’s van rood fruit, wat kruidig en groen kantje.
  • Frisse en zijdezachte smaak, sappig, vooral rood fruit.
  • Weetje: deze wijn heeft geen toegevoegde sulfieten.

 

Sorteer op