Naar hoofdnavigatieNaar andere shop
Verborgen parels deel 1: rode wijn

Verborgen parels deel 1: rode wijn

Sommige rode wijnen zijn helemaal niet bekend bij het grote publiek. De druif is geen klassieker, de regio is afgelegen of de volumes zijn laag. Maar onbekend hoeft niet onbemind te betekenen, want het niveau kan uitstekend zijn. Dat bewijzen deze 6 parels die we uit de verborgen hoekjes van de wijnwereld zijn gaan halen. Ontdek lekkers uit Corsica, de Pyreneeën, Oostenrijk, Griekenland en Californië.


Nu in promo: 6 verborgen rode parels

Castellu d'Alba 2020
A.O.P. Corse
(art. 470059)

  • Waarom ontdekken: assemblage van inheemse Corsicaanse druivensoorten.
  • Lekker bij lamskoteletten met Provençaalse kruiden of saltimbocca van varken of kalf met salie.
  • Charmant boeket met rodevruchtenconfituur (kers), maquis (mirte), laurier en een vanilleachtige houttoets.
  • Frisse en fruitige smaak met een fluwelige en toch jonge en vrij onstuimige structuur, kers, verfijnde kruiden en hout, mineraliteit (krijt), bosaardbei en mooie zuren.
  • Weetje: de wijnstokken staan op een miocene bodem met zand en kalkrijke resten van schaal- en schelpdieren. De druiven worden volledig ontrist voor de vinificatie en de maceratie duurt 30 dagen, met pigeage (onderdompeling van de schilletjes). Fermentatie op eigen gisten en daarna een rijping van 14 à 16 maanden in Franse foeders.

Château Barthès 2019
A.O.P. Bandol
(art. 322607)

  • Waarom ontdekken: hommage aan de Provençaalse mourvèdre.
  • Lekker bij lam, stoofpotjes, groot pelswild.
  • Neus van rijp fruit, zoete kruiden, zoethout, toetsen van eik.
  • Krachtige aanzet, terugkeer van rijp fruit en kruiden, lange finale met een mooi vleugje hout.

Fontarèche 'Arrenaou' 2020
I.G.P. Pays d'Oc
(art. 322338)

  • Waarom ontdekken: alicante bouschet is een atypische druivensoort waarvan er steeds minder hectaren zijn aangeplant in Frankrijk.
  • Lekker bij rood vlees of pasta met vlees.
  • Neus van rijp fruit (pruim), kruiden en zwarte thee.
  • Stevige én gastvrije aanzet, in het midden krachtige en frisse tannines, heel rijpe en fruitige finale waarin pruimenconfituur en zoete kruiden terugkeren, met toch ook frisheid over de hele lengte.
  • Weetje: de alicante bouschet voor deze wijn komt van wijnstokken die in 1970 werden aangeplant. Door de oudere wijnstokken en de lagere rendementen worden de eigenschappen van de druif uitvergroot, in dit geval een formidabele fruitigheid. Het doel bij de vinificatie is om de tannines niet te laten overheersen. De 30 % carignan van de wijn wordt getapt uit de maceratiecuve die dient om de grote cuvées van het huis en de appellatie te maken.

Dry Creek Vineyard Heritage Vines Zinfandel 2018
A.V.A. Sonoma County - Verenigde Staten
(art. 392812)

  • Waarom ontdekken: de Californische zon in je glas.
  • Lekker bij rood vlees, stoofpotjes, klein pelswild, exotische keuken (eend met sinaasappel) of een kaasplank.
  • Neus van vers rood fruit, kruiden en zachte houttoetsen.
  • Krachtige en sappige smaak, diepgaand en goed gestructureerd, kersengelei, braam, kaneel, kruiden van de houtrijping (vanille, chocolade), mooie lengte.
  • Weetje: Dry Creek Vineyard is een prachtig domein in Sonoma County, ten noorden van San Francisco. Het is gespecialiseerd in de zinfandel: een druif die bekend is voor zijn typische fruitige en zoete toetsen die in evenwicht worden gehouden door de frisse zuren. Deze 2018 scoorde 90 op 100 in het prestigieuze magazine Wine Spectator.

Blauer Zweigelt Edition Chremisa 2019
D.A.C. Oostenrijk
(art. 322947)

  • Waarom ontdekken: blauer zweigelt is de vaandeldrager van de Oostenrijkse wijncultuur.
  • Lekker bij wit vlees (kalf), charcuterie, pluimwild en zachte kazen.
  • Boeket met nadruk op rood fruit (kers, kriek), vleugje mineralen, lichte ondertoon van hout.
  • Heel fruitig en licht kruidige smaak, soepele tannines, lange afdronk.

Lafazanis 'Geometria' Agiorgitiko 2020
P.G.I. Peloponnese - Griekenland
(art. 322397)

  • Waarom ontdekken: proef een stukje wijngeschiedenis. Griekenland speelde een sleutelrol in de ontwikkeling van de Europese wijncultuur.
  • Lekker bij kalfsvlees, gevogelte of moussaka.
  • Rijk boeket met veel rood fruit, lichte exotische toets.
  • Mooi op dronk, toegankelijk, zacht en evenwichtig, veel rood fruit (kers) en pruim.

 

Sorteer op