Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Verleidelijke aroma’s

We trekken naar Frankrijk om 1 rosé en 3 rode wijnen te ontdekken, alle 4 met een fris karakter en een aromatisch palet. Plant u een barbecue of een etentje? Of wil u simpelweg genieten van een lekker glaasje? Dan vindt u zeker een wijn in deze zomerse selectie. Bovendien profiteert u nu van Rode Prijzen!


Tussen de ‘restanques’ (steunmuren van droge steen) liggen de zonovergoten wijngaarden van Château Barthès. Daar worden uitzonderlijke rosés gemaakt.

Aromatische rosé

Château Barthès 2020
A.O.P. Bandol
(art. 322022)

Hapjes, pasta met vis of groenten en vegetarische gerechten worden naar een hoger niveau getild door deze bandol met een schitterend bleekroze kleur. Het boeket is heel aromatisch (citrusfruit en witte bloemen) en wordt gevolgd door een frisse, levendige en fruitige smaak (rode bessen) met een lange finale.


Een grand cru van een klein familiedomein aan de rand van Saint-Émilion, vlak bij Libourne. De zonen van de vorige eigenares zetten de traditie met passie verder.

Soepele & rijpe grand cru

Château Cantenac 2018
A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
(art. 392134)

De robijnrode kleur onthult een boeket met heel rijp rood en zwart fruit en een subtiele houttoets. De smaak is vol en fruitig en bezit een verfijnde houttoets die overgaat in een pittige finale. Serveer bij rood vlees, gevogelte, stoofpotjes met vlees en zachte kazen.


De familie Portet beheert 37 ha wijngaarden op de kiezelheuvels van Soussans, een dorpje in Margaux.

Prijs-kwaliteit uit Margaux

Château Tayac 2017
A.O.P. Margaux
(art. 322851)

Een mooie margaux met een fris en soepel karakter. U ruikt goed de toetsen van rijp rood fruit, cassis, leder en tabak, afgewerkt met een subtiele vanilletoets. De smaak is sappig, fruitig en evenwichtig, ondersteund door zachte tannines. Een aanrader bij gevogelte en wit vlees.


Heerlijk in combinatie met gemarineerd en gegrild vlees.

Barbecuetip

Château Domaine Guy Mousset 'Les Garrigues' 2018
A.O.P. Côtes du Rhône Villages
(art. 322618)

De mooie kersenrode kleur leidt een boeket in met zwart fruit, truffel, zwarte olijven en, zoals de naam al verklapt, garrigue. Na de ronde aanzet volgt een fruitig middenstuk en een stevige finale met fruit en kruiden. Een echte plezierwijn die op z’n best is bij rund, schaap, gemarineerd vlees, stoofpotjes, zuiderse gerechten en een barbecue.

Ik ontdek ook :


Rode Prijzen geldig t.e.m. 4/8/2021, zolang de voorraad strekt.
Ons vakmanschap drink je met verstand


Sorteer op