Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De nummer 1 van onze wijnaankopers


Onze wijnaankopers hebben zeker en vast hun favorietjes tussen alle wijnen in onze webshop. Ze vertellen u maar al te graag waarom, en dat kan u dan weer helpen bij uw keuze. Deze maand is de nummer 1 van Philippe een tautavel die tegelijkertijd zacht en krachtig is, van Gérard Bertrand. Eric is dan weer in de ban van een grand cru classé 2016 uit Haut-Médoc, buitengewoon rond en vol. En u, welke kiest u?


Gérard Bertrand was ooit een rugbyspeler, maar is nu een gepassioneerd wijnmaker die duidelijk van aanpakken weet. Hij gaat prat op duurzame wijnbouw en respect voor biodiversiteit. Hij maakt intussen meer dan 100 verschillende wijnen, waarbij hij van de eerste tot de laatste topkwaliteit garandeert. En dat is bij deze tautavel niet anders …

Een zachte én krachtige tautavel

Tautavelissime 2017
A.O.P. Côtes du Roussillon
Villages Tautavel

(art. 322629)

Na de diepe en heldere rode kleur met beginnende evolutie volgen complexe aroma’s van gekonfijt fruit, likeur en kruidige toetsen. De kruiden (garrigue, Provençaalse kruiden) keren terug na de zachte én krachtige aanzet met soepele tannines. Heerlijk bij barbecue (gegrilde spareribs) of een kaasplank.


Château Belgrave ligt aan de rand van Saint-Julien (de wijngaard is alleen van het beroemde Château Lagrange gescheiden door een stroompje). Deze grand cru classé is bovendien van het uitstekende millésime 2016. Ontdek zijn ronde, vlezige en krachtige karakter. Een haut-médoc in topvorm!”

Grand cru classé uit 2016!

Château Belgrave 2016 Grand Cru Classé
A.O.P. Haut-Médoc

(art. 322153)

Achter de intens rode kleur met zwarte schijn schuilt een neus vol rijp zwart fruit met een subtiele houttoets. Daarna volgt een ronde, vlezige, krachtige en fruitige smaak met rijpe tannines tot in de lange finale. De ideale wijn voor liefhebbers van rood vlees (entrecote, lam) en kazen.

Je découvre aussi :


Prix Rouges valables du 31/8 au 22/9/2020 inclus, jusqu’à épuisement du stock.


Sorteer op