Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Aromatische rosé uit Bandol, van Domaine Barthès


Het terroir van Bandol, in de Provence, staat bekend om zijn kalkbodems en zonovergoten wijngaarden in terrasbouw. In Château Barthès maken Monique en haar zoon Philippe typische wijnen voor de appellatie, zoals deze levendige rosé vol fruit. Een ode aan het terroir, aan de zomer en … aan rosé!

Wijnstokken die baden in de zon
De wijngaarden van Château Barthès strekken zich uit over de gemeentes Beausset, Sanary, La Cadière en Le Castellet en zijn zuidelijk-zuidwestelijk gelegen. Ze kweken er mourvèdre, grenache, syrah en cinsault voor de rode wijnen en rosés. Van de clairette, ugni blanc, rolle en sauvignon worden dan weer witte wijnen gemaakt.

Frisse en fruitige rosé
Aan het hoofd van het domein staan Monique Barthès en haar zoon Philippe, die verantwoordelijk is voor de vinificatie. Ze staan vooral bekend voor hun typische Bandol-rosés. Die zijn het prachtige terroir meer dan waardig en worden dan ook regelmatig bekroond in bekende wijngidsen, net zoals deze uitstekende frisse en fruitige rosé.


Krachtig en fris

Château Barthès 2019
A.O.P. Bandol

(art. 322571)

Deze zalmroze bandol opent met een heel aromatisch boeket vol citrusfruit, aalbes en perzik. De smaak is opvallend fris en levendig, met opnieuw fruitige toetsen (rode bessen) en een mooie afdronk. Een wijn die u perfect kan combineren met aperitiefhapjes, pasta met vis of groenten en vegetarische gerechten.

Ik ontdek ook:


Rode Prijs geldig van 31/8 t.e.m. 22/9/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op