Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Authentieke beaujolais

Beaujolais ligt ten noorden van Lyon en ten zuiden van de Mâconnais en wordt wel eens het kleine zusje van Bourgogne genoemd. De regio is bekend voor de Beaujolais Nouveau en moet daardoor hard werken om wijnliefhebbers te overtuigen. Toch heeft deze dynamische wijnregio een lange weg afgelegd. De wijnen zijn ‘volwassen’ en rijp geworden, mede dankzij de gunstige weersomstandigheden van de laatste 5 à 6 jaar.

(Her)ontdek nu 3 terroirwijnen met een typisch, smaakvol en authentiek profiel.

Nu in promo : 3 typische beaujolais

Laurent Perrachon 'Les Vignes Centenaires' 2019
A.O.P. Juliénas

  • Lekker bij verfijnde vleeswaren, wit vlees, konijn en pluimwild.
  • Rijke aroma’s van kers, bosaardbei en iets tussen praliné en koffie.
  • Overtuigend van bij de aanzet, daarna stevige tannines, kruidige houttonen en tot slot een pittige en evenwichtige finale.

Weetje: de druiven komen van een perceel met 80 jaar oude wijnstokken.

Meer over de wijn

Laurent Perrachon ‘Côte de Py’ 2019
A.O.P. Morgon

  • Lekker bij eend met fruit of rosbief.
  • Boeket met vers fruit, pioenroos, peper en zoete kruiden.
  • Smaak met een florale aanzet, een sappig midden, korrelige en zachte tannines en pittige accenten, mag je karafferen.
Meer over de wijn

Château de Pierreux ‘Grande Réserve’ 2021
A.O.P. Brouilly

  • Lekker bij gegrilde entrecote.
  • Geconcentreerd boeket met florale toetsen gevolgd door zwart fruit (braam) en (hout)kruiden.
  • Terugkeer van het zwarte fruit en de bloemen (pioenroos) in de aanzet, in het middenstuk mineraliteit, zachte tannines en ronde houttoetsen.

Weetje: de druiven van de meer dan 40 jaar oude wijnstokken worden met zorg geselecteerd bij de oogst. Daarna worden ze volledig ontrist. De wijn rijpt 6 maanden in eikenvaten van 50 hl.

Meer over de wijn

Sorteer op