Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Eentje voor de liefhebbers! In deze cadeaukoffer van Dirler-Cadé zitten 4 grand cru rieslings. Ontdek het typische terroir van elke cru, gelinkt aan de 4 natuurelementen: water, lucht, vuur en aarde. Perfect als uniek wijncadeau of als vergelijkende studie op je volgende proeverij.

De 4 elementen

  • Water - Saering (zeering) verwijst naar de oerzee die ooit dit gebied innam. De kalkrijke afzetting geeft sappige, brede en intense rieslings.
  • Lucht - Spiegel heeft veel kwartskeien die het zonlicht reflecteren. Daarnaast roept deze wijngaard met mergel en zandsteen de associatie op met lucht: onzichtbaar, altijd in beweging en licht. Zoals de wijnen, die licht en elegant zijn en een speels bittertje hebben.
  • Vuur - Kessler (ketelmaker) is gelegen in het hart van de Heisse Wanne of ‘hete kom’. De naam getuigt van de aanwezige warmte op deze grand cru, met als resultaat rijpe en fruitige wijnen.
  • Aarde - Kitterlé heeft een arme bodem die hoofdzakelijk bestaat uit zandsteen, grauwak-gesteente of vulkanisch gesteente. Kitterléwijnen zijn puur, delicaat en strak met een gerookt kantje.

art. 322514

Sorteer op