Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Frisse witte wijnen
uit Frankrijk

Verwelkom de lente met deze 3 frisse wijnen uit Frankrijk. We openen de debatten met de citrustoetsen en de zilte toon van de muscadet ‘Cru Clisson’ die rijpte op eigen gisten. Daarna gaan we over naar de riesling Grand Cru Steingrubler van Wolfberger, die ook de kaart van citrusfruit (pompelmoes) trekt. We sluiten af in schoonheid met de biowijn ‘Cuvée J’ van Château de Jau uit de Languedoc, die ondanks zijn warme terroir toch erg fris is. Klaar voor?

Nu met 10 % korting: 3 frisse wijnen uit evenveel Franse regio’s

Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie A.O.P. Domaine de la Colline ‘Cru Clisson’ 2018
(art. 392016)

  • Lekker bij schaal- en schelpdieren.
  • Zoete appel, perzik en limoen, aangevuld met subtiele gerookte toetsen.
  • Jonge en elegante wijn, aanzet met een zilte toets, terugkeer van het citrusfruit, zachte en soepele finale met een subtiele mineraliteit.
Meer over deze wijn

Riesling ‘Steingrubler’ 2019
A.O.P. Alsace Grand Cru
Wolfberger
(art. 470556)

  • Lekker bij schaal- en schelpdieren (kreeft à l'armoricaine) en vis in saus.
  • Subtiele en elegante mineraliteit, rijp citrusfruit (pompelmoes).
  • Frisse en sappige aanzet, mooi strak, terugkeer van het rijpe citrusfruit (pompelmoes), zilte toets in de finale.

Weetje: deze prachtige grand cru dankt zijn naam aan de oude steengroeve in Wettolsheim, op een heuvel met mergel en kalksteen die op het zuidoosten gericht is. De wijnen van dit terroir zijn bijzonder rijk.

Meer over deze wijn

Château de Jau ‘Cuvée J’ 2022
A.O.P. Côtes du Roussillon
(art. 470002)

  • Lekker bij vis in saus, gevogelte met champignonsaus, kalfszwezerik en niet te pikante Thaise gerechten.
  • Neus met vlezige fruitaroma's (abrikoos, perzik) en florale toetsen.
  • Gulle, aromatische aanzet, frisse, ronde wijn met zilte en minerale toetsen.

Weetje: dit biodomein van zo'n 100 ha is vandaag in handen van de familie Dauré en ligt in het hart van de Agly-vallei, onder Roussillon. Château de Jau wordt gezien als een pionier in het wijntoerisme door in de jaren 70 het allereerste wijnbouwersrestaurant te openen.

Meer over deze wijn

Sorteer op