Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Viognier in de spotlight

Het is een van de meest aromatische druiven ter wereld: viognier. Bij de ideale groei- en oogstomstandigheden maakt de eigenwijze druif haar onmiddellijk herkenbare, verleidelijke karakter waar. Wij selecteerden 3 fijne voorbeelden en verlaagden hun prijs.

Viognier in een notendop

  • Heeft voldoende zon nodig, maar krijgt het moeilijk bij té hoge temperaturen.
  • Heeft plantaardige, bittere aroma’s als hij te vroeg geoogst wordt.
  • Verliest zijn charme en heeft te veel alcohol als hij te laat geoogst wordt.
  • Multi-inzetbaar als aperitief, bij zoetzure gerechten en gewassen kazen zoals munster of taleggio.

Nu in promo: 3 x viognier

Saronsberg Viognier 2020
W.O. Tulbagh
Zuid-Afrika

  • Lekker bij aperitiefhapjes, schaal- en schelpdieren en pasta met vis.
  • Boeket met vanille, wit en geel fruit en aroma’s van patisserie op de achtergrond.
  • Rijpe smaak met veel body, opnieuw vanille, bloemen, munt, citronella en verveine, elegante en frisse finale met een discrete houttoets.

Weetje: sinds de oprichting in 2004 is Saronsberg, genoemd naar de gelijknamige berg, de meest onderscheiden wijnkelder van Zuid-Afrika. Geen enkele andere Kaapse producent komt in de buurt van het aantal medailles en punten dat Saronsberg in de afgelopen 10 jaar heeft gescoord.

Meer over de wijn

Le Paradis Blanc Viognier 2022 Bio
Vin de France

  • Lekker bij aperitiefhapjes en pasta met vis of groenten.
  • Elegant en subtiel verweven aroma’s, eerst floraal met kamille en acacia, daarna mooie citrustoetsen, wat cassis en abrikoos.
  • Frisse aanzet met een mooie terugkeer van de aroma’s, levendig midden en zachte, maar droge finale.

Weetje: liever een biologische viognier? Je hebt hem gevonden!

Meer over de wijn

Pierrick Harang ‘Cuvée Balthazar’ Viognier 2021
I.G.P. Pays d’Oc

  • Lekker bij aperitiefhapjes, gevogelte en pasta met groenten, vlees of vis.
  • Aromatisch en intens boeket met toetsen van geel en exotisch fruit.
  • Citroen in de fluwelige aanzet, daarna crispy en tropisch.

Weetje: oenoloog Pierrick Harang noemt zichzelf een ‘wine creator’. Hij is een meestersamensteller met een enorme technische en wetenschappelijke kennis over wijn maken. En het zit in de familie, want hij is al de 5de generatie die zo te werk gaat.

Meer over de wijn

Sorteer op