Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Buitengewoon Belgisch

Lokaal kopen raakt steeds meer ingeburgerd, en wijn is daarbij geen uitzondering. Belgische wijnhuizen zijn dan ook in vorm. Het meer dan gematigde klimaat heeft de lage landen gezegend met zonnige millésimes van 2017 t.e.m. 2020. Wil u die buitengewoon Belgische wijnen proeven? Wij selecteerden enkele mooie ambassadeurs van onze wijnbouw uit beide taalgebieden.

 

Domaine Oud Conynsbergh Auxerrois Natuur 2018
(art. 470484)

Deze monocépage toont tekenen van evolutie in zijn goudgele kleur. In het boeket ontdekt u rijp geel fruit, appel en aardse tonen, ondersteund door boeiende mineralen en een zweem van hout. Na een complexe en zachte aanzet met zuren volgt een lichte invloed van het hout. Geniet ervan bij gevogelte en pasta met groenten.


Château Bon Baron ‘Auxerrois’ 2020
A.O.P. Côtes de Sambre et Meuse
(art. 470487)

Jeanette Van der Steen en haar echtgenoot beheren de wijngaarden van dit domein in Dinant zo ecologisch en natuurlijk mogelijk. Het resultaat? Authentieke wijnen, zoals deze bleekgele auxerrois met groene schittering. Het florale boeket palmt u in met geuren van fijne kruiden en citrusfruit. In de smaak monden frisse en vineuze toetsen uit in een pittige finale. Een succes bij aperitiefhapjes, salade niçoise of schaal- en schelpdieren.


Château Bon Baron ‘Acolon’ 2017
A.O.P. Côtes de Sambre et Meuse
(art. 470482)

Met 17 ha kan Château Bon Baron zich één van de grootste wijndomeinen in België noemen. Het ligt langs de oevers van de Maas, wat gunstig is voor de bodem van kalk-, zand- en leisteen. De Duitse acolondruif heeft het er ook echt naar haar zin. Deze intens dieprode wijn is daar het bewijs van. Hij heeft een harmonieus boeket met een eigenzinnig karakter. U ruikt een mandje vol rijp fruit (cassis, braambes), rijpe rode paprika en vleugjes peper, vanille en eucalyptus van de houtrijping. De aanzet is fris en direct, met veel tannines. In de finale zindert het houtkarakter nog lang na. Proef deze wijn eens bij gerookte eendenborst, groot pelswild of een kaasplank.

 

Rode Prijzen geldig van 23/11/2021 t.e.m. 4/1/2022, zolang de voorraad strekt.

Ons vakmanschap drink je met verstand


Sorteer op