Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Kennismaking met onze nieuwe wijnen

In deze rubriek stellen we u graag onze nieuwste wijnen voor: echte parels die onze aandacht wisten te trekken tijdens onze degustaties. Deze maand nemen we u mee naar Argentinië voor we terugkeren naar Frankrijk met een kleine omweg via Corsica. Pak uw koffers!

Argento Single Block n°1 Finca Altamira Malbec 2018
Mendoza – Argentinië
(art. 322953)

Deze ‘sélection parcellaire’ van malbec liet een lovenswaardige 93/100 optekenen door de Amerikaanse criticus James Suckling. En terecht! Mooie kersenrode kleur gevolgd door een frisse, elegante neus vol krieken, fijne en subtiele kruiden van de houtrijping. Ook in de mond een en al elegantie, met veel karakter, kersenlikeur en zachte tannines. Levendige en kruidige finale, met een florale ondertoon. En wat een lengte! Zonder twijfel de bondgenoot van rood vlees, barbecue en jonge harde kazen.


Castellu d'Alba 2019
A.O.P. Corse
(art. 470497)

Richting Île de Beauté met deze intense rode die een vrij wild boeket heeft van rood en zwart fruit en kruidige toetsen (maquis). De aanzet is vurig, geconcentreerd, gestructureerd en verfijnd. Toetsen van mirte ontvouwen zich naast bramen, zwarte bessen en framboos met mooie tannines. Geniet van deze wijn bij wit vlees.


Château Carbonnieux 2019
Grand Cru Classé
A.O.P. Pessac-Léognan
37,5 cl
(art. 392158)

Een kleur van paarlemoer herbergt een prachtig fruitig boeket (citrusfruit, appel) met een streepje hout, een toets van munt en een vleugje vanille. In de mond is deze wijn fris, krachtig en fruitig, ook goed droog en aanhoudend tot de lange finale. Past als gegoten bij witte vis (in saus), gerookte vis, (pasta met) zeevruchten en wit vlees.


Domaine Brusset ‘Les Travers’ 2020
A.O.P. Cairanne
(art. 392774)

De bleke grijsgele kleur is de voorbode van een subtiele en elegante neus van wit en geel fruit, opgetild door een vleugje ananas, kruidige toetsen en een hint van amandel. In de mond kruidig en in balans: na een soepele aanzet opnieuw geel fruit om te eindigen in een lange finale met zeste. Deze assemblage van grenache blanc, viognier, roussanne en clairette doet wonderen bij wit vlees (kalf), pasta met vis en zachte kazen.

 

Rode Prijzen geldig van 13/9 t.e.m. 4/10/2021, zolang de voorraad strekt.

Ons vakmanschap drink je met verstand


Sorteer op