Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Bandol, waar de mourvèdre heerst

Reis met ons mee naar de Provence en geniet van de bergen, de lavendelvelden, de Côte d’Azur en … de Bandol-wijnen. De appellatie Bandol ligt aan de Middellandse Zee en strekt zich uit rond de gelijknamige stad. Er worden vooral rode wijnen gemaakt met minstens 50 % mourvèdre, aangevuld met syrah en grenache. Die rode wijnen staan bekend voor hun krachtige boeket en hun uitgesproken smaak. Maar u vindt ook verrassende witte wijnen in Bandol. Wij trakteren u op een rode en een witte ambassadeur, alle twee van Château Barthès.


Château Barthès wit 2018
A.O.P. Bandol
(art. 322637)

De bleekgouden kleur leidt een charmant boeket in met witte bloemen, wit en geel fruit, gekonfijt citrusfruit en een streepje mineralen. De smaak is tegelijkertijd zacht, smeuïg en krachtig, en trakteert u op een mooie levendigheid en een lange finale. Een aanrader bij aperitiefhapjes, gegrilde vis, schaal- en schelpdieren, pasta met vis en vegetarische gerechten.


Château Barthès rood 2015
A.O.P. Bandol
(art. 322709)

Een originele bandol, vooral gemaakt met mourvèdredruiven. Zij zorgen voor een pittige, robuuste wijn die mooi zal evolueren in uw kelder. Deze 2015 is nog jong, levendig, aromatisch en vol karakter. Zijn smaak met rijp fruit en kruiden past goed bij lam op de barbecue en stoofpotjes.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 18/6/2021 t.e.m. 21/7/2021, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op