Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Nieuw in de webshop: 3 wijnen uit de Griekse Peloponnesos

3 nieuwe wijnen van het Griekse vasteland (Peloponnesos) in het assortiment? Dat vraagt om een woordje uitleg. Én om Rode Prijzen, zodat u ze eens voordelig kan uitproberen.

In de P.G.I. Pelopponese is 91 % van de wijngaarden aangeplant met lokale druivensoorten! Roditis, malagouzia, agiorgitiko … die namen zeggen u misschien niet veel, maar voor de huizen Giannikos en Lafazanis zijn ze dagelijkse kost.

Hoog tijd om dat knap staaltje Grieks vakmanschap in de kijker te zetten. En daarmee bedoelen we: proeven maar!

Winery Giannikos ‘At Sea’ Roditis 2019
P.G.I. Peloponnese – Griekenland
(art. 392534)

Een helder lichtgele wijn met een aromatisch en fris boeket vol wit fruit en citrusfruit. De smaak is fris, sappig en evenwichtig, met opnieuw veel citrusfruit (pompelmoes) en een beetje meloen. Proef hem bij sushi of gegrilde gamba’s.

Winery Giannikos ‘Lion’ Agiorgitiko 2017
P.G.I. Peloponnese – Griekenland
(art. 322626)

Een robijnrode wijn met een licht kruidig boeket met rood fruit (kers) en een beetje pruim. U proeft opnieuw rood fruit met een vleugje nootmuskaat in een evenwichtig geheel, met goed versmolten tannines en een vrij lange finale. Een aanrader bij gegrild vlees of gevogelte.

Lafazanis 'Geometria' Agiorgitiko 2019
P.G.I. Peloponnese – Griekenland
(art. 322620)

De robijnrode kleur met paarse schittering is de voorbode van een boeket met veel rood fruit en een lichte exotische toets. Daarna wordt u getrakteerd op een zachte en evenwichtige smaak met kers, pruim en een peperige finale. Een echt toegankelijke wijn die mooi op dronk is. Heerlijk bij gevogelte, kalfsvlees en – nu we toch in Griekenland zijn – moussaka!


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 27/4 t.e.m. 17/5/2021, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op