Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Hoogtewijnen, deel 1: rode wijnen

De wijngaarden in het zuiden krijgen in de zomer vaak te maken met een overweldigende hitte. Die gaat soms gepaard met zorgwekkende droogte. Er zijn weinig warme streken die daarvan gespaard blijven. Sommige appellaties ontsnappen enkel aan de hitte en de gevolgen ervan omdat ze hooggelegen zijn …

In een aantal appellaties liggen de wijngaarden op terrassen of hellingen. Zo profiteren de druiven er van temperatuurverschillen tussen dag en nacht van wel 15 °C. Door de lage nachttemperaturen kunnen ze lang en traag rijpen. Het resultaat: minder strakke tannines, een mooie aciditeit en verleidelijke aroma’s van fris fruit.

Ontdek onze selectie rode hoogtewijnen hieronder. We nemen u mee naar de Italiaanse Alpen, Toscane (600 meter), Argentinië (1.300 meter) en ten slotte naar Corsica. Binnenkort ontdekt u ook onze selectie witte wijnen uit de bergen. Alvast veel proefplezier!

Alto Adige D.O.C. Riserva Pinot Nero 2017
Tenuta J. Hofstätter
Trentino-Alto Adige - Italië
(art. 392248)

Een robijnrode pinot nero met een zoet boeket vol aroma's van rood fruit aangevuld met een beetje kreupelhout. Laat u inpakken door zijn warme, fijne en elegante smaak met toetsen van rode bosbessen, kers, hout en om af te ronden een lichte bostoets. Geniet ervan bij rood vlees.

Toscana I.G.T. 'Il Borgo' 2016
Tenuta del Cabreo - Ambrogio e Giovanni Folonari
Toscana - Italië
(art. 470314)

Een wijn met een boeket vol eigenschappen die u ook aan Toscane zou toeschrijven: diep, warm en elegant. Verder is de neus complex, met rood fruit, likeur, zoete kruiden, specerijen, nieuw hout (ceder) en een sigarenkistje. Zijn smaak is breed, krachtig maar toch verleidelijk en geconcentreerd. U proeft fijne likeur, rood en vooral zwart fruit, duidelijk aanwezige toetsen van edel hout, mooie, jonge tannines en een toets van truffel. Past perfect bij rood vlees, varkensvlees en konijn.

Sicilia I.G.T. 'PerricOne' 2016
Castellucci Miano
Sicilia - Italië
(art. 322550)

Deze Siciliaan heeft een heel kruidig boeket dat tegelijk warm en fris is. U ruikt peper, rood fruit en fijne likeur. De smaak is dan weer intens en vol, met opnieuw fijne likeur van rood fruit, veel kruiden en een heerlijk frisse finale. Zet hem op tafel bij rood vlees (rund, lam), pasta met vlees, barbecue, stoofpotjes en pittige kazen.

Bodega Escorihuela Gascón 'MEG' Malbec-Cabernet Sauvignon 2018
D.O. Valle de Uco
Argentinië
(art. 392097)

Achter de initialen MEG ('Miguel Escorihuela Gascón') schuilt een indrukwekkende wijn met een rijk boeket van kruiden (van het hout), een balsemtoets, eucalyptus, cassis en blauwe pruim. De aanzet is sappig, krachtig en soepel, gevolgd door een intens middenstuk met braambessenconfituur en konfijt van kersen. In de lange finale geniet u van fruitlikeur en subtiele kruiden van de houtrijping. Een plezier om te schenken bij rood vlees (lam) en een kaasplank.

Domaine Vico 'Le Bois du Cerf' 2018
A.O.P. Corse
(art. 392278)

Een Corsicaan met een charmant boeket van klein rood fruit en garrigue. Na een slokje merkt u meteen dat dit een volle, fluwelige en fijne wijn is. Ontdek ook het aangenaam rustiek kantje dat bijdraagt aan zijn karakter. Afsluiten doet de wijn met opnieuw toetsen van klein fruit en garrigue. Heerlijk bij rund, lam en gegrild vlees met kruiden.


Ons vakmanschap drink je met verstand.
Rode Prijzen geldig van 4/3/2021 t.e.m. 7/4/2021, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op