Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Magnums uit 2018 onder de kerstboom? Onze selectie!

Een vochtige en warme lente, een late vorst, eind mei en begin juli hagel voor sommige gebieden … 2018 heeft de wijnmakers uit de Gironde niet gespaard. Het vervolg zag er gelukkig beter uit: een droge en warme hogedrukzomer met een heldere septembermaand … Idyllische omstandigheden die een knap millésime opgeleverd hebben.

Onze Klassewijnen-specialisten proefden de bordeauxwijnen van 2018 en ze zijn het er unaniem over eens: charmant, zacht en fruitig, deze wijnen zijn onweerstaanbaar verleidelijk. Kortom, het perfecte cadeau voor onder de kerstboom, vooral in magnumformaat. Wacht niet langer en geef toe aan de verleiding van deze bordeauxs uit 2018.

Château Cambon La Pelouse 2018
Cru Bourgeois Exceptionnel
A.O.P. Haut-Médoc
150 cl

(art. 392146)

De aroma’s van rijp rood en zwart fruit, fijne kruiden en vers hout stuiven uit het glas van deze haut-médoc. En de smaak stelt niet teleur: soepel, vol, krachtig, heel fruitig met viooltjes en mooi rijpe tannines. Ideaal bij rood vlees, wit vlees, pluimwild of klein pelswild.

Château Beaumont 2018
Cru Bourgeois Supérieur
A.O.P. Haut-Médoc
150 cl

(art. 392151)

Een boeket vol rijp rood fruit met een fijn en discreet vleugje hout gaat vooraf aan een heel soepele en fruitige smaak. U proeft een lichte houttoets en rijpe en vlezige tannines. Serveer deze haut-médoc bij rood of wit vlees.

Château Gloria 2018
A.O.P. Saint-Julien
150 cl

(art. 392185)

Een wijn met een fijne neus vol rood en zwart fruit, subtiel hout en fijne lichtzoete kruiden. Neem een slokje en geniet van de elegante aanzet en het middenstuk boordevol fruit, kruiden (toets van peper) en aromaten. Het geheel is evenwichtig en harmonieus, met een zweem van hout, complex met een mooie lengte en rijpe tannines. De partner in crime voor uw gerechten met rundvlees, groot pelswild en voor harde kazen.

Château Croix du Casse 2018
A.O.P. Pomerol
150 cl

(art. 392207)

Deze assemblage van merlot en cabernet franc overvalt uw neus met een boeket van rood en zwart fruit, viooltjes, kreupelhout, champignons en subtiele kruiden van de houtrijping. De brede, ronde, zachte en heel fruitige smaak (opnieuw rood en zwart fruit) is tegelijkertijd licht kruidig en heeft vlezige tannines. Een must bij rood vlees, vlees met champignons, pluimwild en klein pelswild.

Château Lynch-Moussas 2018
Grand Cru Classé
A.O.P. Pauillac
150 cl

(art. 322109)

Deze wijn rijpte 15 maanden op eiken vaten en dat ruikt en proeft u. Eerst in het boeket met subtiel hout, rood fruit, fijne kruiden en tijm, vervolgens in de aanzet vol rood fruit (framboos), discreet hout en subtiele likeurtoetsen. Afsluiten doet deze grand cru classé met een lange finale vol tannines. Probeer hem bij lamsvlees, kalfsvlees en klein pelswild.

Château de Carlmagnus 2018
A.O.P. Fronsac
150 cl

(art. 392230)

Een boeket met rijp rood en zwart fruit, fruit op alcohol, gekonfijt fruit en discreet hout. De aanzet is krachtig en vol, met een toets van confituur. Het middenstuk is dan weer likoreus, met rijpe taninnes. Perfect bij stoofpotjes, gegrild rood vlees, cassoulet en pluim- en pelswild.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 14/12/2020 t.e.m. 13/1/2021, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op