Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Ontdek krokante wijnen van Domaine du Clos Frantin 2017

Domaine du Clos Frantin is ongeveer 10 hectare groot en een van de oudste domeinen van de familie Bichot. Net als op de andere domeinen van de familie, wordt hier biologisch gewerkt, ook al staat dat voor dit millésime 2017 nog niet op het etiket. Wie weet gebeurt dat voor het millésime 2018 wel …

In deze selectie Klassewijnen zit een kleine knipoog naar Vosne-Romanée premier cru, met Malconsorts als een van de beste terroirs van de appellatie. De streek ligt naast de grand cru La Tâche en is niet echt bekend bij het grote publiek. Er worden schitterende wijnen gemaakt met een knappe structuur die ideaal zijn om bewaard te worden.

2017 blijkt een klassiek jaar in Bourgogne, en levert krokante wijnen op met de smaken van vers fruit (krieken) als hoofdrolspeler. De grote terroirs die we u voorschotelen, bieden nog iets extra’s: kracht en volharding in de mond. Liefhebbers van pinot noir, verenigt u!


Vosne-Romanée A.O.P. 2017
Domaine du Clos Frantin - Albert Bichot

(art. 470244)

De halfintens rode kleur van deze wijn onthult een fijn en elegant pinot-boeket: rood fruit (frambozen), bloemen (rozen) en een subtiele houttoets. Neem een slokje en geniet van een volle, rijke, luchtige en heel elegante smaak met als klap op de vuurpijl een lange finale met een warme alcoholtoets en opnieuw een mooie houttoets. De ideale begeleider bij wit en rood vlees, pluim- en klein pelswild, stoofpotjes en harde jonge kazen.


Vosne-Romanée 1er Cru A.O.P. 'Les Malconsorts' 2017
Domaine du Clos Frantin - Albert Bichot

(art. 470242)

Een premier cru met een vrij intens rode kleur en fijne en diepe aroma’s van fijne kriekenlikeur, frambozen en een zweem van zwart fruit (braambessen) en nobel hout. De smaak is intens met een mooie concentratie, maar ook bijzonder elegant. U proeft jonge fruittannines in de heel lange finale. Schenk deze bichot bij rund, schaap, kalf, gevogelte, konijn, stoofpotjes, pluimwild, klein pelswild en harde oude kazen.


Echezeaux Grand Cru A.O.P. 2017
Domaine du Clos Frantin - Albert Bichot

(art. 470241)

Deze vrij intens rode wijn heeft een verfijnd en diep boeket waarin u kriekenlikeur, frambozen, een beetje zwart fruit en edele houttoetsen onderscheidt. Geniet verder van de intense en zijdezachte smaak, met lichtzoete toetsen die de wijn zijn ronde karakter geven. U proeft ook een vleugje balsem. Zijn smaken komen mooi tot uiting bij gevogelte, kalf, rund, schaap, pluimwild en harde kazen.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 27/11 t.e.m. 13/12/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op