Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Witte wijnen uit de Languedoc: op maat gemaakt voor gastronomische gerechten

Bent u een echte fijnproever die zich graag door de keuken laat inspireren? Kleurt u op vlak van wijn ook graag eens buiten de lijntjes?

Ontdek deze witte druivensoorten die op maat gemaakt zijn voor gastronomische gerechten: macabeu, roussanne, vermentino, bourboulenc … Ze zijn lang niet zo uitbundig als de klassieke druiven, en vragen dus een beetje aandacht, en een moment in een karaf om de wijn wat lucht te geven. We trekken naar de Languedoc, de regio voor fijnproevers in het zuiden van Frankrijk, met duizend-en-een smaken.


S. Delafont ‘Mosaïque’ 2018
A.O.P. Languedoc

(art. 470319)

Een wijn met een bleke kleur met gele schitteringen. In de neus is hij complex met toetsen van exotisch fruit, peer, witte bloemetjes en mineralen. Na een ronde aanzet is de smaak aromatisch en fruitig met appel en opnieuw peer, witte bloemetjes en mineralen. De finale is fris en elegant. Deze wijn past perfect bij mosselen, een niet te pikante curry en een ovenschotel met scampi.


Borie La Vitarèle ‘Le Grand Mayol’ 2017
A.O.P. Languedoc

(art. 322218)

Deze bleekgele biologische wijn heeft een boeket van wit en geel fruit (abrikoos, mirabelpruim op alcohol) en witte bloemetjes (kamille, jasmijn). Neem een slokje en proef een soepele aanzet, opnieuw vol geel fruit (mirabelpruim) en citrusfruit. Daarna een rond en sappig midden, met een mooie mineraliteit, en een lange en frisse afdronk. Zet deze languedoc op tafel bij aperitiefhapjes, wit vlees met een roomsaus, (pasta met) vis en vegetarische gerechten.


S. Delafont 2017
A.O.P. Limoux

(art. 392746)

Achter de diepe kleur met grijze en strogele schitteringen schuilen rijke aroma’s met toetsen van citrusfruit, amandel en brioche. U proeft een frisse aanzet. Daarna houden zijn volume en rond karakter elkaar in evenwicht. Een waar geschenk bij kalfslapjes of gevogelte met een roomsaus, en bij champignons (morieljes).


Domaine Le Champ des Murailles ‘Cuvée Classique’ 2017
A.O.P. Corbières

(art. 322214)

Deze corbières heeft een complex boeket waarin u zowel exotisch fruit, abrikoos als witte bloemetjes herkent. In de mond is hij lekker fris, vol en fruitig (geel fruit). Een vleugje kruiden (witte peper) in de afdronk maakt het plaatje compleet. Deze mooie witte wijn is perfect als aperitief, maar past ook prima bij pasta met vis, vegetarische gerechten, kalfsvlees en kaasschotels.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 26/10 t.e.m. 15/11/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op