Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

“Als de geologie ons skelet is, zijn deze druiven ons bloed …”

Tijdens een reis door Corsica ontdekten we Clos Venturi. Het is een van de enige wijngaarden van het eiland op een laagvlakte. Ver weg van de zee, biologisch en in omschakeling naar biodynamisch. We zoomen in op een uniek domein vol charme.


Een opvallende situatie

Onze percelen liggen allemaal op de centrale laagvlakte van Corsica, geologisch gezien een heel ingewikkelde zone. Wij hebben ons daaraan aangepast: we werken al 20 jaar met 21 afgebakende aanplantingszones”, legt eigenaar Manu Venturi uit. Al die zones worden anders bewerkt om zo het best te kunnen inspelen op hun eigenheden. Bij die ingewikkelde geologische context komt ook nog eens dat ze er met lokale druivensoorten willen werken. Zo herplanten ze al meer dan 10 jaar een mooi aantal vergeten of in onbruik geraakte druivensoorten. “Als de geologie ons skelet is, zijn deze druiven ons bloed …”, besluit Manu.

De combinatie tussen het unieke terroir en lokale druiven levert magnifieke wijnen op. Er staan er 3 voor u klaar, nu met een Rode Prijs. Mooie ontdekkingen!


Clos Venturi 2017
A.O.P. Vin de Corse

(art. 392396)

Achter de halfintense rode kleur gaat een charmante neus schuil. Heel uitbundige geuren van maquis, viooltjes, paars fruit met een beetje evolutie. De fluwelige smaak is toch krachtig, met toetsen van vijg en kers op alcohol, hout en opnieuw maquis. In de finale is deze Corsicaan nog wat gesloten, met mooie tannines en veel frisheid. Er zit een klein bittertje van cacao in de finale, en een streepje kersen- en zwartebessenlikeur.


Clos Venturi rosé 2019
A.O.P. Vin de Corse

(art. 392369)

De intens roze kleur van deze Corsicaan doet denken aan bloedsinaasappel. In de neus herkent u dominante toetsen van pompelmoes en peper. Na een slokje schieten de woorden fris, rechtuit, verleidelijk, volume en mooie mineraliteit u zeker te binnen. Als klap op de vuurpijl een lange en fruitige finale.


Clos Venturi 2019
A.O.P. Vin de Corse

(art. 392397)

Deze 100 % vermentino verleidt u eerst met een licht strogele kleur met een groene schittering. Hij heeft een charmant en verfrissend boeket van wit fruit, witte bloemetjes, een citroenachtige mineraliteit én een zilte toets. U proeft een mooie medley van wit fruit en citrusfruit (mandarijn, cederappel) tot in de lange, zachte en aanhoudende finale.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 26/10 t.e.m. 15/11/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op