Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Wijnhuis Emiliana: bioponiers gaan nog een stap verder

Als echte bioponier startte Emiliana in 1998 met biologische wijnbouw. Aan het begin van de jaren 2000 schakelden ze in heel wat wijngaarden over op biodynamische wijnteelt.

Ondertussen gaan ze nog een stap verder en zoeken ze op verschillende vlakken naar duurzame oplossingen: denk aan het project Carbon Neutral (CO2-neutraal), zonnepanelen voor elektriciteit, recyclage, biobrandstof en biologisch afbreekbare verpakkingen. Bovendien wordt er ook gedacht aan de medewerkers. Zo is er onder andere onderwijs voor hun kinderen en een gemeenschappelijke moestuin.

Of dat ook nog lekkere wijnen oplevert? Zeker en vast! De wijnen worden tot de allerbeste van Chili gerekend. Het bewijs: ze werden al meermaals bekroond met de felbegeerde titel ‘Best Wine of Chile’. Van alle pareltjes in het gamma, zetten wij alvast drie witte wijnen voor u koud. De ene nog origineler dan de andere, én alle drie met onweerstaanbare Rode Prijzen. Waar wacht u nog op?


Novas Gran Reserva Viognier 2019
D.O. Valle de Casablanca - Chili

(art. 322182)

De heldere en vrij intense lichtgele kleur kondigt een elegant boeket aan met subtiele aroma’s van cassis en abrikoos, rijp wit en exotisch fruit en verfijnde kruiden. In de mond een brede en kruidige aanzet, gevolgd door een krachtig middenstuk vol honing, peper en vanille. Geniet ook van de lange, levendige en fruitige finale. Serveer deze onweerstaanbare witte wijn bij slaatjes met vlees, wok met vis of exotische gerechten.


Adobe Reserva Gewurztraminer 2016
D.O. Rapel Valley - Chili

(art. 470095)

Het boeket van deze gewurztraminer zit vol florale toetsen (jasmijn), citrusfruit, passievrucht en kruiden (witte peper, gember). Na een zachte aanzet verrast hij met een fris middenstuk met aroma’s van citrusfruit, mandarijn en gember en sluit hij af met een aromatische finale. Veel minder zoet dan zijn Franse tegenhanger en daardoor een ideale gewurztraminer bij verschillende maaltijden: sushi, exotische gerechten, fruitdesserten …


Signos de Origen 'La Vinilla' 2016
D.O. Valle de Casablanca - Chili

(art. 470096)

Achter de heldere strogele kleur van deze wijn schuilt een fruitig boeket met vooral perzik en abrikoos. U ruikt ook wit fruit, vanille, geflambeerde banaan, exotisch fruit, verse boter en florale toetsen. De smaak is eerst zacht, daarna soepel en krachtig, sappig en rond. U proeft kruiden van de houtrijping en opnieuw fruit (banaan, perzik) en vanille, tot in de aromatische finale (toast, brioche). Lekker bij gegrild wit vlees.


Rode Prijzen geldig van 10/7 t.e.m. 23/7/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op