Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De ideale verfrissing: zalige zomerwijnen

 

’s Middags buiten in de stralende zon of in de schemering op een zwoele zomeravond, verfrissing is altijd welkom. Wij selecteerden alvast 3 zomerwijnen die verkoeling garanderen. Stuk voor stuk fris en fruitig, en toch heerlijk divers. Ontdek ze nu met onweerstaanbare Rode Prijzen!


Ideaal voor een zomerse dag: deze levendige, soepele en sappige witte bordeaux met een eiktoets in het boeket en de smaak. Probeer eens bij een pastaslaatje met zalm ... Heerlijk!

Op-en-top sappig

Château de Chantegrive 'Caroline' 2018
A.O.P. Graves

(art. 392082)

Een vrij intense, heldere en lichtgele kleur. Meteen aroma’s van munt, gekonfijt fruit (sinaasappel, mandarijn) en vanille in de neus. U proeft een levendige aanzet en een soepel en sappig middenstuk met toetsen van passievrucht, limoen en hout. Een lange en kruidige finale met accenten van toast en noten rondt het geheel mooi af. Past perfect bij (pasta met) vis.


In Mâconnais is dit domein uitgegroeid tot een vaste waarde. Deze evenwichtige chardonnay toont u waarom.

Prachtig evenwicht

Mâcon-Loché A.O.P.
'Les Longues Terres' 2017
Domaine Marcel Couturier

(art. 470231)

De intense en heldere goudgele kleur kondigt een boeket aan met vrij rijp geel en wit fruit. U ruikt ook florale toetsen (kamperfoelie), citroenkonfijt en vanillecrème. Er volgt een aangename smaak: krachtig én fris, opnieuw fruitig (perzik, mirabelpruim) en met een evenwichtig vettig kantje. Afsluiten doet deze mâcon-loché met een warme finale met goed gedoseerde houttoetsen. Lekker in combinatie met (pasta met) vis en jonge harde kazen.


Een gastronomische saumur die pronkt met een uitbundig en fruitig boeket. In de mond geniet u van mooie zuren en een lange finale.

Een echt fruitmandje

Saumur A.O.P.
Domaine Couly-Dutheil
'Les Bondonnières' 2019

(art. 392140)

Achter de levendige en intens gele kleur van deze saumur schuilt een uitbundig boeket vol fruit (witte perzik, geel fruit, peer, citrusfruit) en met een streepje honing. De aanzet is al even fruitig, wat vet en heeft mooie zuren. Hij sluit af met een mollige finale met een mooie lengte. Een veelzijdige compagnon bij vis, kalf of een kaasplank.

Ik wil ook dit lezen:


Rode Prijzen geldig van 22/6 tot en met 12/7/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op