Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Blind geproefd: witte wijnen uit de Nieuwe Wereld

8 wijnaankopers en -consulenten kwamen samen om 12 witte Klassewijnen uit alle hoeken van de wereld blind te proeven. Het doel: naar buiten komen met wereldwijnen die een uiterst evenwichtige smaakervaring in petto hebben, ongeacht de druivensoort(en) of classificatie.

Niet alleen fijn voor u om een lijstje te krijgen met onze favoriete niet-Europese witte wijnen met een voordelige prijs. Ook voor ons een mooie zoektocht naar de beste prijs-plezierverhouding. En er is nog goed nieuws, want u profiteert van Rode Prijzen op onze uitschieters! De deskundige smaakbeschrijvingen van onze specialisten en foodpairings krijgt u erbovenop.

U vindt hier onze top 3, de wijnen met de hoogste gemiddelde score.


Bodega Atamisque 'Catalpa' Chardonnay 2018
Tupungato Valley - Argentinië

(art. 392754)

En of dit een wereldwijn is! De wijngaarden die de druiven van deze Catalpa voortbrengen liggen op maar liefst 1350 meter hoogte in de Uco-vallei in Argentinië. Daar maakt de Antwerpenaar John du Monceau onder andere deze rijke chardonnay, genoemd naar een Amerikaanse boomsoort die zo’n 6 meter hoog wordt en groeit rond de wijngaarden. U ruikt aangename florale aroma’s, honing, sinaasappelzeste en een zweem van vanille. In de mond een soepele aanzet, in het midden een mooie minerale toets en frisheid in de finale. Ideaal bij kreeft, (pasta met) vis, wit vlees of geiten- en schapenkaas.


Signos de Origen 'La Vinilla' 2018
D.O. Valle de Casablanca - Chili

(art. 322753)

Voor deze heldere, vrij intens lichtgele wijn trekken we naar Chili. De kleur is de voorbode van een complexe neus van wit en geel fruit, met ook wat champignon en muskus. Na de vette en rijke aanzet wordt de smaak fris, romig én kruidig. Serveer deze Chileen bij sint-jakobsnoten, kreeft, vis in roomsaus of pasta met vis, maar ook bij kalfsvlees, gevogelte of zachte kaas.


Sutherland Elgin Sauvignon Blanc 2018
Western Cape - Zuid-Afrika

(art. 392233)

Deze Zuid-Afrikaanse sauvignon blanc komt uit een regio met een vrij koel klimaat, waardoor de druiven traag kunnen rijpen en de aroma’s zich ten volle kunnen ontwikkelen. Hij pronkt met een heel geslaagd sauvignon-boeket: exotisch, met een subtiele vegetale toets en zuren van citrusfruit. De smaak is heel harmonieus, met een mooi fruitige aanzet. Daarna opnieuw het exotische en vegetale, en frisse aciditeit van rijpe pompelmoes. Serveer hem bij aperitiefhapjes of (pasta met) vis.

Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 24/7 t.e.m. 13/8/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op