Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Blind geproefd: 20 witte wijnen getest

Zes wijnaankopers en -consulenten kwamen samen om een twintigtal Europese witte wijnen uit ons assortiment opnieuw te proeven, en dat blind. Het enige criterium: wijnen goedkoper dan 12 €. Het doel: naar buiten komen met de wijnen die een uiterst evenwichtige smaakervaring in petto hebben, ongeacht de druivensoort(en), herkomst of classificatie.

Niet alleen fijn voor u om een lijstje te krijgen met onze favoriete Europese witte wijnen aan een voordelige prijs, ook voor ons een mooie zoektocht naar de beste prijs-plezierverhouding. En het is ook goed nieuws voor u, want u profiteert van Rode Prijzen op onze uitschieters! Het deskundige advies krijgt u erbovenop.

U vindt hier alvast onze top 3, de wijnen met de hoogste gemiddelde score.


Laroche 'L'Art des Sens' Chardonnay Réserve 2018
I.G.P. Pays d'Oc

(art. 322176)

De heldergele kleur van deze wijn onthult aroma’s van wit en geel fruit (mango), linde en acacia. Die worden benadrukt door een streepje boter en vanille. Na de pure aanzet met sappig fruit, is het middenstuk vol, romig en heel elegant tot in de lange finale vol citrusfruit.


Valledolmo - Contea di Sclafani
D.O.C. 'Miano' Catarratto 2018
Castellucci Miano
Sicilia - Italië

(art. 322844)

Deze witte Siciliaanse wijn pronkt met een schitterende kleur die ergens tussen witgoud en helder bleekgeel ligt. De frisse en exotische neus zit vol bloemetjes, honing, perzik en verse mango, met als finishing touch gerookte accenten. In de mond is de wijn eerst wat vettig, rond en soepel, daarna fris en levendig, met citroen en een minerale toets. Geniet ook van zijn mooie lengte.


Salento I.G.T. 'Teresa Manara' Chardonnay 2018
Cantele
Puglia - Italië

(art. 322450)

Fris, exotisch, floraal en toetsen van hout … van een typische chardonnay gesproken! Let zeker op de frisse toets van ananas, peer en pompelmoes en een vleugje vanille. Die sieren zowel het verfijnde boeket als de elegante smaak.

Rode Prijzen geldig van 12/6 t.e.m. 2/7/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op