Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Pinot noir, een echte wereldreiziger

De pinot noir is een druivensoort die wijnbouwers vaak omschrijven als delicaat of zelfs wispelturig. Eén ding is zeker: de kwetsbaarheid van de druif in vochtige omstandigheden maakt dat ze beter groeit in continentale, drogere klimaten. U vindt ze dan ook in soms verrassende gebieden in alle uithoeken van de wereld: Italië, Chili, Zuid-Afrika, en daarnaast natuurlijk Bourgogne.

En als de druiventeelt geslaagd is, zijn de wijnen een waar genot om te proeven. Finesse, complexiteit, frisheid en elegantie. Trek met ons mee de wereld rond en ontdek onze selectie pinot noirs, die op u wachten om gedronken te worden.


Pinot Noir 'L'Impatient' 2016
A.O.P. Alsace
Bestheim

(art. 392139)

Deze pinot noir uit de Elzas heeft een mooie halfintens rode kleur. Subtiele houttoetsen en rood fruit (kersen) kleuren de neus. De smaak start verleidelijk, met opnieuw hout en rood fruit. Daarna volgt een fris en intens middenstuk en een mooie, lange en frisse finale.


Toscana I.G.T. 'Black' Pinot noir 2015
Tenute del Cabreo
Ambrogio e Giovanni Folonari
Toscana - Italië

(art. 470313)

Achter de halfintens rode kleur van deze Italiaanse schone schuilt een fris en floraal, rijp en diep boeket met mediterrane kruiden (basilicum, oregano, rozemarijn), tomatensaus en lavendel. In de mond is de wijn tegelijkertijd krachtig, fris en vrij elegant. U herkent de typische aromatische finesse van een pinot noir, maar dan in een mediterraan jasje, met een balsemtoets in de finale.


Viña Leyda 'Las Brisas'
Single Vineyard Pinot Noir 2015
D.O. Leyda Valley - Chili

(art. 322516)

Helemaal uit Chili: na een heldere, kersenrode kleur en een heel aangenaam boeket ruikt u een mandje vol rood fruit (aardbei, framboos), een vleugje cassis en een gerookte toets. Het rode fruit keert terug in de mond en wordt aangevuld met een pepertje. Tot slot ontdekt u een evenwichtige en intense finale met een mineraal accent.


Sutherland Elgin Pinot Noir 2016
Western Cape Zuid-Afrika

(art. 392234)

Geniet van een verleidelijke neus van pinot noir uit Zuid-Afrika: fris en fruitig met een groen accentje en toetsen van zwart fruit en kersen. De smaak lost de verwachtingen van het veelbelovende boeket volledig in. U proeft het fluwelige, kruidige, aromatische en fruitige middenstuk met kersen, aardbeien en een aardse toets.


Rully A.O.P. 'Les 4 Vignes' 2016
Domaine Michel Briday

(art. 470233)

De kleur van deze Franse wijn is vrij intens voor een pinot noir. U ruikt een elegant boeket met rood fruit (kriek, framboos) en subtiele houttoetsen. De elegantie zet zich door in de frisse smaak. Het rood fruit keert terug en wordt mooi aangevuld met nog strakke tannines.

Rode Prijzen geldig van 21/5 t.e.m. 11/6/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op