Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Grote Franse witte wijnen? Die zijn van 2017!

In 2017 waren de weergoden niet bepaald mals voor de Franse wijngaarden. Het begon nochtans zo goed! De wijnstokken kwamen zelfs vroeger dan normaal in bloei door de zachte en zonnige maanden februari en maart. Een ongezien harde vrieskou in april strooide roet in het eten, en de constante regen in september vertraagde de rijping van de druiven.

Verschrikkelijke omstandigheden voor blauwe druivensoorten. Gelukkig heeft de medaille een keerzijde: witte druivensoorten doen het dan net goed, omdat ze minder tijd nodig hebben om te rijpen. Het resultaat in 2017 is verbluffend: de wijnen schitterden zelden zo mooi in het glas, de aroma’s zijn vrank en vrij, en de smaak is zuiver. Krokant zou u zelfs kunnen zeggen, alsof u de tanden in een vers stukje fruit zet.

In de aanbieding: twee wijnen die al dat goeds bevestigen:


Chablis A.O.P.

Domaine Long-Depaquit – Albert Bichot
(art. 470243)

Deze chablis opent met een fijne, frisse neus met aroma's van bloemetjes, citroen en een gerookte toets. De smaak is typisch chablis: opnieuw de frisheid van citroen én van mineralen, aangevuld met bloemetjes en groene kruiden. De subtiele vette toets zorgt voor een rond karakter.


Château Baret 2017
A.O.P. Pessac-Léognan

(art. 322907)

Na de bleekgele kleur met groene schittering volgt een boeket met fijne groene kruiden, ananas en groene appel. Meer van dat in de mond: een frisse en fruitige aanzet, opnieuw groene kruiden en appel, en een vol middenstuk waarin de ananas terugkeert. In de finale ontdekt u wat passievrucht.

Rode Prijzen geldig van 21/2 t.e.m. 13/3/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op