Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Outsiders uit de Rhône voor een aantrekkelijke prijs


We stellen u hier vier verrassende rhônewijnen voor die perfect passen bij winterse gerechten als stoofpotjes en vleesgerechten met een uitgesproken smaak. En nee, we hebben het niet over de grote namen van de rhônevallei zoals Châteauneuf-du-Pape en Gigondas. Dit zijn de outsiders zonder al te veel franjes, maar met een eerlijk boeket dat perfect het terroir vertegenwoordigt. En vooral, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk hieronder ook onze video, waarin wijnconsulent Jean-Christophe de rijke geschiedenis van de Rhône bespreekt. Een aanrader!


Domaine Brusset 'Les Travers' 2015
A.O.P. Cairanne
(art. 392823)

Onze eerste outsider is breed inzetbaar. Zijn aangenaam kruidige, fruitige en ronde smaak past bij rood vlees, pasta met vlees, stoofpotjes, zachte en harde jonge kazen. Vergeet ook niet te genieten van zijn charmante afdronk …


Domaine Beau Mistral 'Saint-Martin' 2016
A.O.P. Rasteau
(art. 322139)

Deze rode krachtpatser uit de Rhône heeft alles in huis om u te verleiden: een topchateau uit Rasteau én een van de beste percelen van het dorp. In 2016 toonde de natuur zich op haar best en eigenaar Jean-Marc Brun selecteerde druiven van een onberispelijke kwaliteit. Het resultaat is een parel van een millésime, waarin rijpe en fruitige smaken heerlijk versmelten met fluweelzachte tannines.


Domaine du Bois de Saint-Jean Gadagne 2015
A.O.P. Côtes du Rhône Villages
(art. 470118)

Na de jonge kersenrode kleur volgt een boeket met gekookt fruit, versierd met toetsen van braambes en likeur. De likeur houdt aan in de mond, aangevuld met zijdezachte tannines die volume geven. De finale is mooi fruitig en heeft een goede lengte. Een aanrader bij wit en rood vlees.


Jean-Luc Colombo 'Terroirs du Vent' 2015
A.O.P. Vinsobres
(art. 392920)

De intens rode kleur leidt een boeket in met kersenconfituur, viooltjes en kruidige toetsen. In de mond gaat de frisse start over in een smaak met een mooie structuur, likeur van zwart fruit en frisse, jonge tannines. Lekker bij ratatouille, pluimwild en kazen.


Rode Prijzen geldig van 10/1/2020 t.e.m. 30/1/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op