Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Dry Creek Vineyard Fumé Blanc: gemaakt voor nobele vis en zeevruchten

Binnenkort vieren we de eindejaarsfeesten! Staat er een edele vis, schelp- of schaaldieren op het menu? Zeebaars, zalm, tong, forel …? Oesters, kreeft, langoustines …? Om deze fijne, zachte en smaakvolle gerechten helemaal tot hun recht te laten komen, schenkt u er best een passende wijn bij.

Ideaal kiest u voor een wijn die genoten heeft van de zeelucht. Een nobele vis heeft een fijne en volle wijn nodig. Zeevruchten gaan dan weer goed samen met geurige en smaakvolle wijnen. Deze Californische sauvignon blanc beantwoordt aan beide omschrijvingen. Hij is vol en sappig en bezit zowel fruitige als gerookte toetsen. De wijn is gemaakt in Dry Creek Vineyard, een magnifiek domein in Sonoma County, in het noorden van San Francisco.

Dry Creek Vineyard Fumé Blanc 2017
A.V.A. Sonoma County
Verenigde Staten
(art. 322380)

Deze witte Californiër opent met een heldere, licht grijsgele kleur en een boeket van jeneverbes, limoen, roze pompelmoes, passievrucht en een toets van venkel. De smaak start sappig, gevolgd door een middenstuk met een mooi volume, toetsen van citrus- en exotisch fruit (papaja) en een gerookt accent. De afdronk is mooi vol en brengt de nodige frisheid. Een aanrader bij sint-jakobsnoten, langoustines en kreeft.


Rode Prijs geldig van 28/11 t.e.m. 19/12/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op