Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Vins de Pays, wijnen om te (her)ontdekken

Wijnen van een specifieke appellatie, met een karakter dat typisch is voor hun regio, worden vaak tegenover wijnen van een I.G.P. (Indication Géographique Protégée) gezet. Die I.G.P.-wijnen of Vins de Pays worden dan – ten onrechte – beschouwd als wijnen met een eenvoudig karakter, zonder een eigen identiteit. Reden: ze zetten eerder de druiven in de kijker, vaak met een vermelding op het etiket, en focussen minder op de regio. Daarom zijn de meeste I.G.P.-regio’s niet gekend, met uitzondering van de twee grootste regio’s: de Pays d’Oc en de Gascogne.      

U kiest deze I.G.P.-wijnen misschien voor de straffe prijzen, maar veel van deze wijnen bezitten net zo veel kwaliteiten als wijnen van een appellatie. En dankzij de vakkennis van de wijnmakers zitten er echte pareltjes tussen. Het bewijs ontdekt u hier met een 100 % syrah, een 100 % pinot noir en een assemblage van pinot noir en grenache. Proef ze nu en profiteer van hun verleidelijke Rode Prijs!


Domaine du Mas de Martin ‘Plein Sud’ 2017
I.G.P. Pays d'Oc

(art. 322345)

Deze 100 % syrah opent met wilde aroma’s en toetsen van kruiden en aarde, aangevuld met likeur van zwart fruit (pruim) en fruitpulp. Daarna wordt u getrakteerd op een rijpe, rijke en krachtige smaak, met fruit en kruiden, en een pepertje in de finale. Het resultaat van het harde werk van de familie Florent, die de fakkel overnam van Christian Mocci die zo’n twintig jaar het domein leidde.

Laroche ‘L'Art des Sens’ Pinot Noir Réserve 2018
I.G.P. Pays d'Oc

(art. 392291)

Laroche was oorspronkelijk alleen actief in Bourgogne. Pinot noir vinifiëren heeft dus geen geheimen voor het wijnhuis. Het bewijs: deze mooie, zuiderse versie van een pinot. De klassieke aroma's van kersen en hout krijgen hier een warmer karakter, door de vele zon in de regio van Béziers. De smaak verleidt met zijn rijke, rijpe en opvallend toegankelijke karakter. Een zachte wijn om te koesteren.

S. Delafont ‘Libre cours’ Pinot Noir-Grenache 2016
I.G.P. Pays d'Oc

(art. 322177)

Samuel Delafont is een meester in assemblages: hij maakt wijnen van verschillende cuvées die zorgvuldig geselecteerd zijn. Zolang die maar biologisch, biodynamisch of van milieubewust bewerkte wijngaarden zijn. Het boeket van de ‘Libre cours’ verleidt u met een typisch pinot-aroma van klein rood fruit (kersen), aangevuld met mediterrane aroma’s. De smaak start fris en linkt de zuren van de pinot met het zuiderse karakter van grenache. In de finale ontdekt u subtiele kruiden.       


Rode Prijzen geldig van 16/10 t.e.m. 04/11/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op