Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Madiran Crouzeilles-Côte Abeilles: een overtuigende terugkeer!

Iets meer dan een jaar geleden verwelkomden we deze grand vin in ons assortiment. De flessen van het jaar 2015 verkochten als zoete broodjes. Daarom stellen we met veel plezier de 2016 voor. En die is even indrukwekkend.

Voor de oorsprong van deze wijn moeten we een tiental jaren terug in de tijd. Cave de Crouzeilles begon toen aan een titanenwerk: de beste terroirs in de A.O.P. Madiran opsporen, ze opnieuw aanplanten, én er ‘sélections parcellaires’ toepassen (strenge selectie van de druiven per perceel).

Zo is ook deze wijn ontstaan, gemaakt met tannat-druiven afkomstig van één en dezelfde wijngaard: ‘Crouzeilles-Côte Abeilles’. De keuze voor een bourgogne-fles is een verwijzing naar de eerste flessen die het wijnhuis bottelde in 1950.


Cave Madiran Crouzeilles-Côte Abeilles 2016
A.O.P. Madiran

(art. 470225)

Het nog jonge, intense kersenrood onthult een krachtig boeket van blauwe bes, aangevuld met grafiet (potlood), paprika, kersenpitten en pruim. De krachtige aanzet, met stevige en rijpe tannines, gaat over in een middenstuk met houtkruiden. De finale is fruitig, krachtig en elegant. Een gastronomische wijn die u het best 2 u. op voorhand karafeert.


Rode Prijzen geldig van 16/10 t.e.m. 4/11/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op