Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De wijnheuvels rond Conegliano en Valdobbiadene zijn UNESCO-werelderfgoed

Groot nieuws in wijnland! Op 7 juli besliste de World Heritage Committee dat de heuvels van de prosecco-regio rond Conegliano en Valdobbiadene voortaan tot het UNESCO-werelderfgoed behoren. De heuvels worden daarmee de 55ste Italiaanse 'World Heritage Site', naast o.a. Langhe-Roero en Monferrato in Piemonte, en de historische steden Rome en Venetië.

"Ik ben enorm trots", vertelt Innocente Nardi van het Conegliano Valdobbiadene Prosecco DOCG Consortium. "Deze erkenning bevestigt de unieke waarde van de heuvels van Conegliano en Valdobbiadene, en hoe mooi de wijnbouwers in harmonie met de natuur werken."

De prosecco-wijngaarden omvatten zo'n 20.000 ha, in het noordoosten van de steden Conegliano en Valdobbiadene, en staan nu bekend als 'cultureel landschap', net zoals de Champagne in Frankrijk. Het wijnlandschap bestaat er uit steile heuvels met kleine wijnpercelen op terrassen, ook gekend als ciglioni. Tussen deze mozaïek van wijngaarden bevinden zich ook stukjes bos, landbouwgrond, en kleine dorpjes. De wijngaarden vragen hier om een manuele oogst van de druiven.

Natuurlijk wil u graag een stukje van dit droomlandschap proeven. Daarom hebben wij voor u 2 prosecco's uit het beste deel van de D.O.C.G. Prosecco Superiore voor u klaarstaan.

Valdobbiadene D.O.C.G. Prosecco Superiore La Farra Millesimato brut
(art. 481001)

Deze topprosecco komt van het kleine domein La Farra (20 ha), eigendom van de familie Nardi. Het domein ligt in het beste deel van de D.O.C.G. Prosecco Superiore, tussen Conegliano en Valdobbiadene. Hij is een waar plezier om uit te schenken. Een heel witte, mooie schuimkraag en veel fijne belletjes sieren uw glas. U ruikt veel bloemetjes en toetsen van appel, citroen, pompelmoes en amandel. De smaak is elegant, fijn en harmonieus, met mooie zuren, een krokante frisheid (rijpe appel, wit fruit, citrusfruit) en een finale vol charme.

Valdobbiadene D.O.C.G. Prosecco Superiore La Farra 'Rive di Farra di Soligo' Millesimato brut
(art. 481002)

Opnieuw een prosecco van het kleine domein La Farra, en dus opnieuw een topper onder zijn soort! Hij heeft een heldere kleur met een mooie rijke, witte schuimkraag. Ook zijn verfijnde aroma's van bloemetjes, rijpe appel en peer zullen u bekoren. De smaak start levendig, daarna volgt een mild middenstuk met toetsen van wit fruit. De afdronk met citrusfruit en peer is de kers op de taart!


Rode Prijzen geldig van 19/9 t.e.m. 15/10/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op