Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Geniet van de zomer met deze witte wijnen

Wij kozen voor u twee witte wijnen uit die geknipt zijn voor de zomer. Kiest u voor de frisse sauvignon blanc of voor de rijke vermentino?

Pigeonnier du Gouyat 2017
A.O.P. Montravel
(art: 322761)

Reis mee met ons naar het zuidwesten van Frankrijk, waar de familie Dubard dit domein in 1977 oprichtte. De heuvels met een klei-kalkbodem aan de rechteroever van de Dordogne vormen de perfecte plek voor hun 85 ha wijngaarden (over verschillende appellaties). Deze helder bleekgele wijn van 100 % sauvignon blanc betovert u met aroma’s van citroenmelisse, buxus, pompelmoes, exotisch fruit en subtiele kruidige houttoetsen. Ook zijn smaak is fris en exotisch: de aroma’s uit het boeket komen terug, en worden aangevuld met een zweem van groene peper. Schenk deze wijn bij slaatjes met kip of vis, gerechten met vis, zeevruchten of gevogelte (bv. een tajine met kip en gekonfijt citrusfruit), en bij geiten- en schapenkaas.

Clos Venturi 2016
A.O.P. Vin de Corse
(art: 392964)

Deze Corsicaan wordt voor 100 % van vermentino gemaakt. Hij toont zich mooi intens geel in het glas, en onthult daarmee zijn aroma’s van wit en geel fruit (gekonfijt citrusfruit), houttoetsen, accenten van boenwas en boter. Nip van uw glas en geniet van zijn krachtige, volle en rijke smaak. U proeft rijpe ananas, abrikozen, accenten van bloemetjes en houttoetsen. Een gestructureerde wijn met een complexe afdronk. Lekker om te drinken bij aperitiefhapjes, schaal- en schelpdieren, (pasta met) vis, en schapen- en geitenkaas.


Rode Prijzen geldig van 12/8 t.e.m. 28/8/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op