Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Een rasteau uit 2016, een groots wijnjaar

2016 was net als voor Bordeaux een heel mooi wijnjaar voor Côtes du Rhône. Met als resultaat wijnen die goed in evenwicht zijn, iets wat je niet al te vaak tegenkomt in dit deel van Frankrijk. Er was dat jaar iets minder zon dan in 2015 en dat zorgt inderdaad voor wijnen die aangenaam fris zijn en tegelijk fijne en zelfs elegante tannines hebben. Wijnen met een bijna ideale balans, waarin de alcohol getemperd wordt door die fijne tannines.

De kleine appellatie Rasteau, die op het zuiden gericht is en van de mistral wordt afgeschermd, brengt wijnen voort met een grote aromatische rijkdom. Ook iets dat te danken is aan het koelere jaar 2016. Die karaktertrek komt in ieder geval goed tot uiting in deze rode wijn van het domein Beau Mistral.

Domaine Beau Mistral ‘Saint-Martin’ 2016
A.O.P. Rasteau
(art. 322139)

De intens kersenrode kleur onthult een enorm zacht boeket met toetsen van pruimenlikeur, gesuikerde kersen en braambessenconfituur, afgerond met gekonfijte accenten. De verleidelijke aanzet met aroma's van pruimen en Provençaalse kruiden wordt gevolgd door een krachtig middenstuk met rijpe tannines. In de finale zijn de zuren en de bittere toetsen mooi in evenwicht. Ideaal bij varkenshaasje in mosterdsaus of gegrilde lamsbout.


Rode Prijzen geldig van 19/7 t.e.m. 11/8/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op