Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Geniet milieubewust van deze Franse biowijnen


Wie begaan is met de natuur, kan met een gerust hart 1 van de volgende flessen ontkurken. De mensen achter deze Franse biowijnen dragen milieubewuste wijnbouw hoog in het vaandel.
 

Saint-Romain A.O.P. 'La Perrière' 2014
Domaine Henri et Gilles Buisson
(art: 392475)

Gilles Buisson en zijn 2 zonen gaan koppig door met de milieubewuste teelt die vader Henri in de jaren 70 heeft ingezet. In 2009 werden ze voor hun inspanningen beloond met het Ecocert-label. Deze Bourgondische chardonnay is intens en charmant. U ruikt én proeft toast en ananas, en moet hem absoluut uitschenken bij gerechten met zeevruchten.
 

Château Guibot La Fourvieille 2014
A.O.P. Puisseguin-Saint-Emilion
(art: 392634)

Voor Brigitte en Eric, het gepassioneerde wijnbouwerskoppel achter Château Guibot, is biologisch telen een evidentie. De eenvoud op het domein vertaalt zich in een complexe wijn, die boeit van begin tot eind. Frisse en fruitige aroma’s worden aangevuld met een pepertje en eucalyptus. De frisse tannines en lichte houttoets passen uitstekend bij rood vlees.
 

Domaine Pertiane 2016
A.O.P. Vacqueyras
(art: 322428)

Dat deze vacqueyras in 2014 officieel een bio-label kreeg, was een mooie beloning voor de milieubewuste en traditiegetrouwe manier waarop de familie Bres zijn grenache- en syrah-wijnranken verzorgt. In het glas proeft u een en al Provençaalse weelde: fluwelige tannines, toetsen van zwart fruit en de typische kruiden uit de streek. Voor bij de BBQ of een kaasschotel.
 

Ontdek hier de andere aanbiedingen van deze maand.


Rode prijzen geldig van 3/6 t.e.m. 30/6/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op