Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

3 keer Rhône, 3 keer anders


In de Côtes du Rhône zwaaien rode wijnen met grenache noir en syrah de plak. Toch is de diversiteit er groot, dankzij de verschillende terroirtypes die elke cru-appellatie zijn eigenheid geven. Onze aankopers laten u graag kennismaken met 3 vertegenwoordigers van het departement Vaucluse, in de zuidelijke Rhône.
 

Domaine Brusset ‘Laurent B.’ 2017
A.O.P. Côtes du Rhône
(art: 322555)

Dit domein in het dorpje Cairanne valt onder de algemene regionale appellatie. Laurent Brusset maakt er gebruik van de zanderige bodem vol kiezels om deze vlezige wijn met aroma’s van zwart en blauw fruit te maken. Een aanrader bij stoofpotjes, rundvlees en BBQ.
 

Jean-Luc Colombo 'Terroirs du Vent' 2015
A.O.P. Vinsobres
(art: 392920)

In deze meest noordelijke cru van de zuidelijke Rhône krijgt de wind van de mistral en de tramontane vrij spel. Combineer dat met de kalkhoudende bodem op de uitlopers van de Dentelles de Montmirail en u krijgt een mooi gestructureerde wijn met zwart fruit, peperige tannines en toetsen van chocolade en mokka. Lekker bij Provençaalse brochettes en ratatouille.
 

Château Mont-Redon 2013
A.O.P. Châteauneuf-du-Pape
(art: 470159)

De dikke ovale rolkeien die over de beroemdste cru van de zuidelijke Rhône verspreid liggen, geven de druivenstokken warmte en houden ze droog. Het gevolg is een ideale rijping. Deze levendige en fluweelzachte klassieker is dan ook perfect in evenwicht en charmeert met aroma’s van rijp zwart fruit en Provençaalse kruiden. Een must bij een mooi stukje rundvlees, al dan niet op de BBQ.
 

Ontdek hier de andere aanbiedingen van deze maand.


Rode Prijzen geldig van 3/6/2019 t.e.m. 30/6/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op