Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De pure smaak van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft heel wat troeven in huis. Het belangrijkste is het wat koelere klimaat waarin druiven langzaam kunnen rijpen. Zo ontstaan er wijnen met veel finesse en frisheid. Deze vier wijnen komen uit het zuiderse eiland. Daar profiteren de wijngaarden in de bekende wijnstreken (bv. Marlborough) van de gematigde temperaturen, de vele zonuren tijdens de bloei- en plukperiode en de gevarieerde bodems. Resultaat: pure wijnen. Nieuwsgierig? Probeer ze nu en profiteer van de Rode Prijzen.

Two Rivers 'Tributary' Pinot Noir 2016
Marlborough - Nieuw-Zeeland
(art: 470063)

Marlborough, gekend voor zijn sauvignon blanc, heeft ook fantastische terroirs voor de delicate pinot noir. Het bewijs zit in deze wijn, van een 'single vineyard' die op een heuvel ligt. Voor 30 % van de wijn gebuikt men volledige trossen, zonder ontristing. Dat geeft de wijn meer aroma en structuur. En dat merkt u ook als u deze wijn proeft: een echte hoogvlieger, vergelijkbaar met een topwijn uit Bourgogne. Ideaal bij een stuk rood of wit vlees en bij kazen.

Mud House 'Claim 431 Vineyard' Pinot Noir 2015
Central Otago - Nieuw-Zeeland
(art: 470060)

Ook Mud House trakteert u op een pinot noir. Dit keer met een aromatisch boeket van kleine rode vruchten, verse aardbeienjam en gerookte toetsen. De smaak is elegant, zacht en toch intens. U ontdekt opnieuw de aardbeienjam, kruiden en nobel hout. Een aanrader bij wit vlees.

Black Cottage Sauvignon Blanc 2016
Marlborough - Nieuw-Zeeland
(art: 392867)

David Clouston, eigenaar en wijnbouwer van Black Cottage, bouwde een jarenlange ervaring op in Europa. Onder andere in Corsica, waar hij het belang van finesse en terroir leerde kennen. En dat merkt u aan deze pure sauvignon blanc met aroma’s van exotisch fruit (passievrucht, guave), kamperfoelie en lindebloesem. De smaak is sappig, licht zoet en mooi levendig. U proeft opnieuw exotisch fruit. Lekker bij zeevruchten, geitenkaas en schapenkaas.

Two Rivers 'Clos des Pierres' Chardonnay 2015
Marlborough - Nieuw-Zeeland
(art: 392688)

Clos des Pierres betekent letterlijk 'gebied met stenen'. Passend voor deze wijn, want hij komt van twee wijngaarden: eentje vol stenen en eentje met een bodem van klei. Het resultaat is een wijn met een krachtig boeket. U ruikt rijp geel fruit, gerookte toetsen en hout. Ook de smaak is krachtig, soepel en sappig, ideaal bij gevogelte en pasta met vis.


Rode Prijzen geldig van 7/6 t.e.m. 27/6/2019, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op