Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Een verbluffende médoc 2015, en zo voordelig …

Château Lousteauneuf 2015
Cru Bourgeois
A.O.P. Médoc
(art: 470177)

Deze Cru Bourgeois uit Médoc is een assemblage van 4 druivensoorten: cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en petit verdot. De wijnranken genieten van een terroir met kiezelstenen, die de wijn zijn mooie kwaliteitsvolle tannines geeft. Bovendien werken de wijnbouwers op een milieubewuste manier (gras laten groeien op alle percelen, ‘groene oogst’ of ‘vendanges vertes’ voor sommige percelen, aanplanten van hagen om de plaatselijke fauna te beschermen). De druiven worden ook zorgvuldig geselecteerd voor ze van de tros worden gehaald. De wijn rijpt 1 jaar op eiken vaten, en wordt niet gefilterd. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is het een wijn uit het millésime 2015, mét een toegankelijke prijs.

Zijn bijzonder geconcentreerde purperen kleur en zijn intense en complexe boeket vallen meteen op. U ruikt aroma’s van zwart fruit, braambessenconfituur en kruiden, aangevuld met gerookte en geroosterde toetsen, accenten van grafiet en een delicaat vleugje hout. Zijn smaak is krachtig fruitig en doorweven van toetsen van peper. De lange finale met stevige tannines zal u zeker en vast bekoren. Deze Cru Bourgeois is nu al lekker om te drinken (karaffeer hem minstens 2 uur op voorhand), en heeft een bijzonder mooi bewaarpotentieel (minstens 5 à 6 jaar).

Hij zal deze zomer heerlijk smaken bij gemarineerde ribbetjes, en later op het jaar bij hazenrug, hert en parelhoen. Profiteer nu van zijn Rode Prijs!


Rode Prijs geldig van 21/5 t.e.m. 6/6/2019, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op