Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Bandol: proeven van de Provence

Reis mee met ons naar de Provence, en maak er kennis met de wijnen van Bandol. Deze appellatie heeft een mooie ligging aan de Middellandse Zee, en strekt zich uit rond de gelijknamige stad. Er worden vooral rode wijnen van minstens 50 % mourvèdre gemaakt, aangevuld door syrah en grenache. Deze wijnen staan bekend voor hun krachtige boeket en hun al even uitgesproken smaak. Én u vindt er ook bijzondere witte wijnen. Wij nemen u graag mee naar Château Barthès, waar er een rode en een witte ambassadeur voor u klaarstaan.


Château Barthès 2015 (rood)
A.O.P. Bandol
(art: 322709)

Een rasechte rode wijn uit Bandol, gemaakt van maar liefst 80 % mourvèdre en met een rijping van 18 maanden op Franse eiken vaten. Zijn intens donkerrode kleur verraadt zijn boeket van rijp fruit, zoete kruiden (zoethout) en toetsen van eik. Na een krachtige aanzet volgen opnieuw accenten van rijp fruit en kruiden. De lange afdronk met houttoetsen maakt het plaatje compleet. Lekker bij uw eerste barbecues, of bij lamsvlees en stoofpotjes.

Château Barthès 2018 (wit)
A.O.P. Bandol
(art: 322637)

Deze levendige witte bandol springt er echt uit. Het is een assemblage van clairette, ugni blanc, sauvignon blanc en rolle. Achter zijn heldere kleur schuilt een mooi boeket van witte bloemetjes, wit en geel fruit, en een vleugje mineralen. Hij heeft een zachte en smeuïge smaak, en een mooie lange afdronk. Drink hem bij gegrilde vis, schaal- en schelpdieren.



Rode Prijzen geldig van 18/3 t.e.m. 7/4/2019, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op