Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Domaine Briday in de Côte chalonnaise: gastronomische bourgognes

Domaine Briday zag het levenslicht in 1976 en telde toen 6,5 ha wijngaard. Vandaag verspreiden hun 15 ha zich over de gemeentes Rully, Bouzeron en Mercurey (Côte chalonnaise). Sandrine en Stéphane Briday zetten er het werk van Michel Briday voort, en dat doen ze vol respect voor de natuur. Sinds 1994 bewerken ze hun wijngaard op milieubewuste manier (certification Terra Vitis). Ze mijden zoveel mogelijk chemische hulpmiddelen en houden de gezondheid van de druiven nauwgezet in het oog. Het resultaat? Evenwichtige wijnen, die hun terroir perfect vertegenwoordigen en op-en-top fruitig zijn. Om dat fruitige karakter nog beter in de verf te zetten, blijft de rijping op houten vaten discreet. De mooi frisse toetsen van hun wijnen zijn dan ook in harmonie met het delicate hout. Net zoals het hoort voor een rasechte bourgogne.

Onze aankoper koos voor u een witte en een rode wijn uit Rully uit. Aarzel niet om ze te proberen, want het zijn de ideale begeleiders van uw feestmaaltijden.

Rully A.O.P. ‘Clos de Remenot’ 2014
Domaine Michel Briday
Monopole
(art: 322540)

Deze wijn zou eigenlijk officieel onder het klassement Premier Cru moeten vallen, gezien zijn kwaliteit. Maar de vroegere wijnbouwer heeft dit geweigerd, omwille van de taxen die deze classificatie met zich meebrengt ...

Achter de intens goudgele kleur van deze chardonnay schuilen stevige aroma’s van brioche, melkbrood en verse hazelnoot, aangevuld met gebruinde boter en saffraan. Na een zachte aanzet met toetsen van amandelpasta en geroosterde accenten, volgt een weelderig middenstuk. Mooie mineralen zorgen voor tegenwicht, en dat blijft zo tot in de elegante en zilte afdronk, met discrete houttoetsen. U ontdekt ook aroma’s van gedroogde bloemetjes, gekonfijt citrusfruit en gedroogde mango.

Een must bij witte vis in saus (kabeljauw), kreeft en zeevruchten (scampi).

Rully A.O.P. ‘Les 4 Vignes’ 2015
Domaine Michel Briday
(art: 470054)

Laat u verleiden door de intens rode kleur, zonder evolutie, en het herfstboeket van deze wijn. U ruikt gedroogd fruit, paprika en kersen op likeur. Zijn levendige en krachtige smaak getuigt van de weelderigheid en de rijkdom van het millésime 2015. De tannines zijn opvallend aanwezig, maar ze zijn volop fruitig. De afdronk is gestructureerd, met accenten van pitfruit. Een aanrader bij uw gerechten met gebraden gevogelte en pluimwild.


Rode Prijzen geldig van 4/12/2018 t.e.m. 3/1/2019, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op