Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Vermentino, een druif met veel gezichten

De vermentino is ook gekend als favorita, pigato en rolle. Het is een aromatische witte druif die goed gedijt op eilanden. Zo is ze wijd verspreid in Sardinië en Corsica, maar ook in Italië, in regio’s zoals Ligurië, Toscane en Piëmont. En ze wordt populairder in Frankrijk, in de wijngaarden van de Provence en Languedoc.

Zin om de druif beter te leren kennen? Hier trakteren we u op 2 Franse vermentinowijnen, een van het vasteland en een van een eiland. Zo ontdekt u meteen enkele eigenschappen van de druif.


Clos Venturi 2016
A.O.P. Vin de Corse

(art: 392964)

Net als de vermentinowijnen van het naburige Sardinië is dit een krachtige witte wijn met aroma’s van citrusvruchten (konfijt) en rijp fruit (ananas, abrikoos). De smaak is gestructureerd, vol en rijk. U proeft toetsen van hout en bloemetjes en een complexe finale. Ideaal bij aperitiefhapjes, schaal- en schelpdieren, vis, schapen- en geitenkaas.


S.Delafont ‘Libre Cours’ Viognier-Vermentino 2017
I.G.P. Pays d'Oc
(art: 322785)

Samen met de viognier zorgt de vermentino hier voor een intense wijn met een mooi volume. U herkent typische aroma’s van citrusvruchten en bloemetjes. Het is een frisse en elegante wijn, op z’n best als aperitief, bij pasta met vis en vegetarische gerechten.



Rode Prijzen geldig van 19/9 t.e.m. 3/10/2018, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op