Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Het geheim van Nieuw-Zeeland

Wijnland Nieuw-Zeeland zit sinds de jaren 90 in de lift. De wijnhuizen en hun wijnen worden elk jaar bekender en de buitenlandse vraag naar de wijnen blijft stijgen. Wat is het geheim van de Nieuw-Zeelandse wijnbouw?

Nieuw-Zeeland heeft een vochtig zeeklimaat, niet ideaal voor de wijnbouw. Daarom moesten de wijnbouwers door de jaren heen op zoek naar de beste terroirs (arme bodems, rijk aan stenen, veel zon, op een helling …). En naar de juiste druiven bij die terroirs. Sommige druiven mislukten (bv. de cabernet), maar andere druiven lukte wonderwel (bv. onze verrassende gewürztraminer). Zo steeg het niveau van de Nieuw-Zeelandse wijnen en kregen ze ook een eigen karakter. Resultaat: in 2016 exporteerden de Nieuw-Zeelandse wijnbouwers maar liefst 70 % van hun wijnen. En als u deze wijnen met Rode Prijzen proeft, dan begrijpt u meteen waarom.

Misha's Vineyard 'The Gallery' Gewürztraminer 2013
Central Otago - Nieuw-Zeeland

De wijngaarden van domein Misha’s Vineyard (57 ha) liggen op de steile heuvels aan de rand van een bronmeer. Op die steile hellingen krijgen de wijnstokken veel zonlicht en warmte. Daarnaast zorgt de schrale, steenrijke en arme bodem (weinig aarde aan de oppervlakte) voor een perfecte afwatering. Bovendien is er een goed microklimaat door de aanwezigheid van het meer (en de grote hoeveelheid water).


Mud House 'Claim 431 Vineyard' Pinot Noir 2014
Central Otago - Nieuw-Zeeland

Deze op-en-top verfijnde pinot noir komt uit Central Otago, de regio bij uitstek van grote Nieuw-Zeelandse terroirwijnen. In het glas verleidt hij meteen met zijn rijke en toegankelijke boeket. U ruikt veel fruit (bessen, rijpe kersen), fijne kruiden, toast en fijn hout. In de mond ontdekt u een intense, evenwichtige en stevige smaak met veel rood fruit en tannines in de kruidige, frisse en lange afdronk. Een aanrader bij wit vlees.


Black Cottage Pinot Noir 2016
Marlborough - Nieuw-Zeeland

Een verrassende en pure pinot noir. U ruikt rood fruit en licht zoete toetsen. De aroma’s van varens en basilicum zorgen voor de frisse, unieke toets. Ook de smaak verrast met zijn sappige, frisse en heel soepele karakter. De perfecte begeleider van uw barbecues.


Two Rivers 'Clos des Pierres' Chardonnay 2016
Marlborough - Nieuw-Zeeland

‘Clos des Pierres’ is een perceel dat – zoals zijn naam het zegt – ommuurd is, een beetje in de stijl van percelen in Bourgogne. De kalkstenen bodem geeft de wijn zijn levendige en frisse karakter, en ook dat doet een beetje denken aan Bourgogne. Zo ruikt u een boeket van een edele chardonnay: hout, boter, gerookte en florale toetsen (gele bloemen, kamperfoelie). In de frisse, elegante en romige smaak zit een boterig kantje en goed aanwezige houttoetsen. Lekker bij pasta met vis, zeevruchten en vis.



Rode Prijzen geldig van 2/7 tot en met 26/7/2018, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op