Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Rauzan Despagne 2016 herverkozen tot een van de beste sauvignons

Na zijn gouden medaille in 2017 staat de Château Rauzan Despagne opnieuw in de schijnwerpers op het Concours Mondial du Sauvignon 2018. Een verdiende beloning!

Een woordje uitleg over de wedstrijd

De wedstrijd ‘Concours Mondial du Sauvignon’ werd in 2010 voor het eerst georganiseerd om de sauvignon blanc in de kijker te zetten. Ondertussen is hij uitgegroeid tot een vaste afspraak voor heel wat wijnlanden.

Internationale experten met uiteenlopende achtergronden (journalisten, oenologen, wijnbouwers …) proeven de wijnen blind. De wijnen worden gerangschikt per categorie: beste sauvignon zonder houtrijping, beste biologische sauvignon … De Rauzan Despagne won opnieuw de gouden medaille in de categorie voor de beste assemblage.

Een woordje over de wijn

De Château Rauzan Despagne 2016 is een assemblage van sauvignon (70 %) en sémillon (30 %). Hij heeft een mooie heldere kleur met schitterende reflecties. Maar hij verleidt u helemaal met zijn boeket van wit fruit, hout, vanille en munt. Na de krachtige aanzet, ontdekt u in de mond opnieuw wit fruit, mooi aangevuld met een aangenaam vettig kantje dat niks wegneemt van de frisheid. Een absolute aanrader bij vis en gevogelte.


Rode Prijs geldig van 2/7 tot en met 26/7/2018, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op