Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De reisgids van Klassewijnen:
nazomeren met rode wijnen


Nu de eerste regen is gevallen, verlangen we alweer met z’n allen naar de onbezorgde, zonnige zomerdagen van de afgelopen maanden. De herfst heeft natuurlijk ook zijn charmes, maar we helpen je graag het zomergevoel nog even vast te houden. Deze selectie rode wijnen katapulteert je met één slok terug naar je fijnste zomerherinneringen. Reserveer je favorieten nu en profiteer van een aantrekkelijke korting.


-10%

vanaf 6 flessen

-15%

vanaf 12 flessen

Combineer naar keuze

Zo profiteer je:

Reserveer je gewenste hoeveelheid flessen. Je korting én de eventuele herverpakkingskosten worden automatisch afgetrokken als je je reservatie bevestigt. Op de bevestigingspagina en in je mail zie je dan ook het bedrag waarvan die korting en kosten zijn afgetrokken.


De rode wijnen van onze rondreis:

Spanje, vaste waarde met een voortreffelijke keuken

Fuego Lento ‘Secano Extremo’ Monastrell 2019
D.O. Alicante
(art. 392251)

Op een klein uurtje van Benidorm, ligt het zuidelijkere Alicante. In het dorre binnenland staat hoofdzakelijk monastrell aangeplant, beter bekend als mourvèdre. In de wijngaarden zijn de wijnstokken omringd door droge stenen muren om erosie door hevige stormen te voorkomen. Veel wijnmakers ruilden in deze woestijnachtige regio hun wijngaard in voor amandelbomen, maar de aanhouder wint! Dat bewijst deze Fuego Lento: een kersenrode, pure en fruitige wijn met veel elegantie. Het zwarte fruit in de mond wordt aangevuld met kruiden en een balsemtoets. De pralinétoets uit de neus wordt in de finale eerder een chocolaatje met munt. Een voltreffer bij rood vlees of pluimwild.


Portugal, rijzende ster in toerisme en wijnbouw

Rodeio Reserva 2016
D.O. Dão
(art. 392030)

In het noordelijke deel van Portugal is de Dão-regio centraal gelegen. Met de focus op rode wijn, staan er vooral regionale druiven zoals de touriga nacional, tinta roriz, jaén en alfrocheiro uit deze blend. Achter de intens purperen kleur schuilt een krachtig boeket met specerijen en zwart fruit. De smaak start fris, met een toets van kers. Daarna ontdek je toetsen van konfijt, balsem en een beetje kreupelhout. De kruidige finale is de kers op de taart van deze gulle wijn die minstens 3 jaar gerijpt heeft (reserva). Een aanrader bij rood vlees, konijn of kaasplank.


Italië, grootste wijngaard ter wereld

Montepulciano d’Abruzzo D.O.C. ‘Jorio’ 2019
Umani Ronchi
Abruzzo
(art. 470529)

Neem je het vliegtuig naar de laars, dan zet je net boven de hiel voet aan land in Abruzzo. Het heuvelachtige landschap van de provincie is bezaaid met wijngaarden die vooral trebbiano in wit en montepulciano in rood herbergen. Deze Jorio heeft een uitgesproken neus met kers, wat pruim, hout en vanille. De fluweelzachte smaak heeft opnieuw weg van kers, aangevuld met donkere chocolade, een subtiele balsemtoets, hout en soepele tannines. Serveer er een klassieke pasta al ragù bij en waan je op vakantie in het romantische Italië.


Griekenland, karakterwijnen van lokale druivenrassen

Lafazanis ‘Geometria’ Agiorgitiko 2020
P.G.I. Peloponnese
(art. 322397)

Al in de tijd van de Grieken en Romeinen werd er wijn gedronken, maar toch wordt Griekenland nog vaak als het kneusje gezien als het over wijnmaken gaat. Onterecht! Daar waar Hercules ooit 7 van zijn 12 werken voltooide, wordt nu steeds vaker kwaliteitsvolle wijn gemaakt: vlieg mee naar de Peloponnesos. Met zijn rijke, fruitige en exotische neus is deze Geometria na 2 jaar mooi op dronk. Het is een toegankelijke, zachte en evenwichtige wijn met in de mond de nadruk op kers en pruim. Heerlijk bij Griekse klassiekers als moussaka of souvlaki van kip.


Argentinië, toonbeeld van hoge toppen

Bodega Giorgio Gieco Special Selection Red Blend 2019
D.O. Mendoza
(art. 392993)

Ontdek dit familiedomein van 16 ha in de bekendste appellatie van Argentinië: Mendoza. Je proeft een charmante assemblage van malbec, cabernet franc, petit verdot en tannat. Achter het intense rood met zwarte schijn ontdekken we een complexe neus van kersen en pruimen met gekonfijte accenten, houtkruiden, peper en bloemen. Een vinnige aanzet door de mooie zuurtjes van de petit verdot en tannat, krachtig en fruitig met romige tannines. Mooi evenwichtige finale. Deze wijn heeft een onklopbare prijs-kwaliteit-plezierverhouding. Lekker bij gegrild rood vlees, stoofpotjes, pluim- en pelswild.


Zuid-Afrika, Europese invloeden in de nieuwe wereld

Piekenierskloof Pinotage 2020
W.O. Piekenierskloof
(art. 470476)

Een 200-tal kilometer ten noorden van Stellenbosch rijden we Citrusdal binnen. Het is er hoog en droog: zo’n 500 à 800 meter boven het zeeniveau. Piekenierskloof werd er herontdekt doordat er de laatste jaren steeds meer interesse kwam in oude, niet geïrrigeerde wijngaarden. De rode druif bij uitstek is er pinotage. Die kan bij de vinificatie voor uitdagingen zorgen, maar met de focus op het fruit, goed gedoseerd hout en rijpe druiven, zorgt hij voor uitstekende wijnen. Het bewijs is dit exemplaar met in de neus rood fruit, een vleugje cassis, chocolade en wat tabak. De zachte, stevige aanzet gaat over op een strak midden dat bulkt van het rode fruit met toetsen van mokka. De kruidige finale maakt het een mooie ontdekking bij lamsvlees, pluimwild of oude harde kazen.

Sorteer op