Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Champagnehuis Moët & Chandon verrast met een spetterende spritz

Beeld je in, je zit op een terras en kijkt naar een ondergaande zon met een feloranje kleur. In je glas een fris en fruitig aperitief met dezelfde prachtige kleur: de Chandon Garden spritz van het bekende champagnehuis Möet & Chandon. De basis voor deze spritz zijn bekroonde bubbels uit Argentinië. Gemengd met sinaasappellikeur van echte sinaasappelen, verse kruiden en specerijen. Wat een aperitief.

En de Oscar gaat naar …

Moët & Chandon ken je natuurlijk al. Maar wist je dat ze al decennialang bekroonde schuimwijnen maken in Argentinië? De druiven komen van de hooggelegen wijngaarden in Mendoza. Er wordt een heel fijne brut van gemaakt volgens de traditionele méthode champenoise. Een assemblage van chardonnay en pinot noir, en een verrassende toets van sémillon.

De bubbel werd in 2020 uitgeroepen tot de beste Argentijnse schuimwijn door CSWWS, de Oscars voor champagnes en schuimwijnen. Het is die fameuze brut die als basis wordt gebruikt voor de spritz.

Ambachtelijk gemaakte likeur van bittere sinaasappels

De sinaasappellikeur in de spritz is ambachtelijk gemaakt, met natuurlijke ingrediënten. En dat is niet altijd het geval bij zo’n groot merk. Het belangrijkste ingrediënt zijn de duurzaam geteelde, bittere sinaasappels uit Valencia. Ze komen van een familielandgoed, waar ze zonder bestrijdingsmiddelen worden geteeld en met de hand geplukt. Daarna worden ze met de hand geschild en macereren de schillen in druivenbrandy met een selectie van verse kruiden en specerijen uit de beste regio's van de wereld. De crème de la crème dus!


Spritz Chandon Garden
Moët & Chandon
(art. 481057)

Deze spritz is een fris en fruitig aperitief van topkwaliteit. Serveer in een groot glas, doe er enkele ijsblokjes bij en werk af met wat rozemarijn en een schijfje sinaasappel. De zon in je glas!

 

Sorteer op

Chandon Garden Spritz 75 cl
  • Nieuw

Chandon Garden Spritz 75 cl

karton van 6 flessen

  • Land: Argentinië
  • Druif:
  • Alcoholpercentage: 11,5 % vol

/fles 

fles(sen)