Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Corsica: de haute couture van de wijn

Ontdek het karakter van Corsica met de wijnen van Clos Venturi. Het wijnhuis doet de lokale druivensoorten en geschiedenis van de Corsicaanse wijnbouw alle eer aan.

Inheemse druivensoorten

De Corsicaanse wijnbouw onderscheidt zich dankzij inheemse druivensoorten zoals nielluccio, minustellu en sciaccarello. Het huis Clos Venturi maakt er dan ook een punt van om bijna exclusief met deze soorten aan de slag te gaan.

Grote terroirwijnen

Eigenaar Manu Venturi zet het werk van zijn vader Jean-Marc voort: 70 ha bewerken volgens biologische en biodynamische principes. Het doel? Elk jaar opnieuw authentieke, grote terroirwijnen afleveren, met zeldzame druiven van de beste percelen.

Je hebt geluk, want je kan het resultaat nu proeven voor een interessant prijsje. Profiteer nu en hef het glas.


Clos Venturi 2019
A.O.P. Vin de Corse
(art. 392397)

Na de lichte, strogele kleur met groene schittering volgt een charmant en verfrissend boeket: ontdek aroma’s van wit fruit, witte bloemetjes en een zilte toets. Nip van je glas en proef een mooie medley van wit fruit en citrusfruit (cederappel, mandarijn) tot in de lange, zachte en aanhoudende finale. Een 100 % vermentino op maat van aperitiefhapjes, schaal- en schelpdieren, (pasta met) vis of schapen- en geitenkaas.


Castellu d'Alba 2020
A.O.P. Corse
(art. 470495)

Deze intens zalmroze 100 % nielluccio is de ideale begeleider van je volgende barbecue. Geniet eerst van de geplette aardbei en de kruidige toetsen van maquis in het boeket. Daarna van zijn verfijnd fruitige smaak met een zilte toon en de terugkeer van maquis, de typische garrigue-impressie van Corsica.


Castellu d'Alba 2019
A.O.P. Corse
(art. 470497)

Deze assemblage van nielluccio, minustellu en sciaccarello opent de debatten met een wild boeket van rood en zwart fruit en maquis. Na een al even onstuimige aanzet volgt een geconcentreerd, gestructureerd en verfijnd middenstuk met toetsen van mirte, braambes, streepjes cassis en framboos en mooie tannines.

 

Sorteer op