Naar hoofdnavigatieNaar andere shop
Naar het overzicht

3 nieuwigheden die je moet ontdekken

Meer dan 20 jaar geleden zagen onze Klassewijnen het levenslicht. Het doel van de webshop was om liefhebbers wijnen aan te bieden die we niet in de winkelrekken konden zetten. Sindsdien verrijken we ons assortiment non-stop met kwaliteitsvolle wijnen voor elke gelegenheid. Tijd om 3 nieuwkomers in de kijker te zetten. Ontdek je mee?

Domaine de Compostelle 2018
A.O.P. Pomerol
(art. 322330)

Een mooie pomerol van de uitstekende jaargang 2018 die rijpheid, diepte en evenwicht combineert. Deze merlot-cabernet franc is de tweede wijn van Château La Cabanne Pomerol en heeft een uitstekende prijs-plezierverhouding. De wijngaarden gedijen op de typische bodem van kiezel, kalksteen en sporen van ijzer. De wijn rijpt 14 maanden: 50 % in eik van 1 jaar oud en 50 % in inox vaten (om de fruitexpressie te bewaren). Resultaat? Een ronde en stevige pomerol met het fruit en hout in evenwicht.

Domaine Chant des Loups ‘Les Lèbres’ 2019
A.O.P. Vacqueyras
(art. 392095)

Deze biologische wijn wordt gemaakt met druiven van de oudste wijnstokken van het domein. Na een traditionele vinificatie met autochtone gisten, rijpt deze assemblage van grenache en syrah deels op Bourgondische vaten van 2 à 3 jaar oud. Dat levert een aangenaam, krachtig en uitnodigend boeket op. In de mond krijgen we vervolgens toetsen van noordkrieken met een hint van kreupelhout.

Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore D.O.C. ‘Podium V.23’ 2015
Garofoli
Marche – Italië
(art. 322725)

Deze verdicchio uit de Marche is een buitenbeetje. Hij is al wat ouder, de druiven werden streng geselecteerd door de wijnmaker én de wijn komt uit één enkel vat (nummer 23 natuurlijk). Zijn sublieme evolutie heeft nog niets aan zijn levendigheid veranderd. Je ruikt citrusfruit, groene appel, honing en kleine bloemetjes, aangevuld met een balsemtoets. Genieten!

Sorteer op