Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

We wensen u een jaar vol Klassewijnen!

Op zoek naar mooie cadeaus voor uw nieuwjaarsronde in januari? Hier vindt u enkele suggesties voor wijnen in individuele geschenkdozen, perfect om uw familie of vrienden blij te maken. En u krijgt er een woordje uitleg bij van onze wijnspecialisten. Gelukkig nieuwjaar!

 

doos wijn orpale

Champagne De Saint-Gall ‘Orpale’ Millésimé 2004 Blanc de Blancs
brut Grand Cru
(art. 481067)

De cuvée ‘Orpale’ is uitsluitend gemaakt met chardonnay uit 4 dorpen van Côte des Blancs die geklasseerd zijn als grand cru: Le Mesnil-sur-Oger, Cramant, Avize en Oger. De wijn wordt alleen gemaakt in jaren waarin de oogst een uitzonderlijke kwaliteit heeft. Elk millésime rijpt meer dan 10 jaar in de kelders van het huis in Avize. Door die lange rijping kan de chardonnay zich van zijn beste kant laten zien. Het resultaat is een champagne die bij elke liefhebber in de smaak valt: door zijn kracht, complexiteit, finesse, frisheid én rondheid. Een absoluut genot!


doos wijn thelema

Thelema ‘Rabelais’ 2018
W.O. Stellenbosch
Zuid-Afrika
(art. 322007)

De naam van het domein verwijst naar de Franse schrijver Rabelais en zijn abdij van ‘Thélème’. Dat is het Griekse woord voor 'wilskracht': zoals de wilskracht die dit domein toont om aan de top van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw te staan. Met 5 steren in de Platter’s Wine Guide, dé Zuid-Afrikaanse referentie, is dat in elk geval gelukt! Geniet van de heerlijke aroma’s van zwarte bessen, mokka en cederhout. En van de op-en-top elegante smaak met een mooie rijpheid. U proeft zwart fruit, een zoet accent en mooie, ronde tannines.


Château de Carlmagnus 2019
A.O.P. Fronsac
150 cl
(art. 392847)

Een magnumfles in een individuele verpakking: een topcadeau! In de wijngaard van dit piepkleine domein (4,30 ha) staan alleen maar merlot-druiven. De eigenaar is zelf verantwoordelijk voor de vinificatie, de rijping én de botteling van deze ‘garage-wijn’ (gemaakt in heel kleine hoeveelheden). Het resultaat is een fronsac met een boeket van houtkruiden, sappig zwart fruit en een beetje konfijt. De smaak is een echte verwennerij voor uw smaakpapillen: een heel sappige aanzet, leuke korrelige tannines van de houtrijping, een subtiele zoete toets en een lange finale.


doos wijn belgrave

Château Belgrave 2018
Grand Cru Classé
A.O.P. Haut-Médoc
150 cl
(art. 392894)

Ook in een magnumfles: deze haut-médoc met het Terra Vitis-certificaat. Dat is hét Franse label voor duurzame wijnbouw. Château Belgrave ligt net naast Saint-Julien en de wijngaard is maar door een beekje gescheiden van het prestigieuze Château Lagrange. De wijn opent met een boeket van rood en zwart fruit, aangevuld met hout, lichte gebrande toetsen en vanille. De smaak is vol en krachtig. U ontdekt vooral fruitige toetsen, aangevuld met rijpe tannines. Een grand cru om ú tegen te zeggen!


doos wijn thelema

Kanonkop Pinotage 2017
W.O. Stellenbosch
Zuid-Afrika
150 cl
(art. 392643)

Voor liefhebbers van Zuid-Afrikaanse wijnen hoeven we Kanonkop uit Stellenbosch niet meer voor te stellen. Het is een van de vaandeldragers van Zuid-Afrika en valt vaak in de prijzen op ‘s werelds meest prestigieuze wijnwedstrijden. De naam verwijst naar het kanon dat vroeger op de heuvel stond om de landbouwers te waarschuwen als de boten met handelaars de haven binnenvoeren. Bij deze waarschuwen wij u ook: er komt een magnum aan met een heerlijke zachtheid. Hij opent met aroma’s van rood fruit, hout, kaneel en tabak. Gevolgd door een vlezige en sappige smaak met een subtiel zoet kantje. In de finale vooral houttoetsen (kruidnagel) en frisse zuren.


doos wijn quinta

Cockburn’s Quinta dos Canais Vintage 2013
Portugal
(art. 481027)

De kern van het domein van Cockburn’s is de wijngaard Quinta dos Canais (261 ha). De naam verwijst naar het ingenieuze systeem van kanaaltjes die het water van de waterval naar het landgoed en door de wijngaarden leiden. Vintage Port wordt gemaakt van druiven van één oogst, en alleen in de allerbeste jaren. Na 2 jaar wordt hij gebotteld, daarna rijpt hij nog minstens 5 jaar in de fles. Deze 2013 verleidt meteen met zijn donkerpaarse kleur en aroma’s van zoet rijp fruit, vijgen, munt en eucalyptus. In de mond ontdekt u toetsen van zwart fruit en peper, zijdezachte tannines en een lange, lichte afdronk.


Rode Prijzen geldig van 4/1 t.e.m. 25/1/2022, zolang de voorraad strekt.

Ons vakmanschap drink je met verstand

 

Sorteer op