Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Laurent-Perrier: een unieke stijl voor authentieke champagnes

Laurent-Perrier is een buitenbeentje onder de grote champagnehuizen. De reputatie van het onafhankelijke familiehuis is gebouwd op 4 sterke pijlers: de focus op assemblage en niet op wijnjaar, de unieke stijl gekenmerkt door frisheid, elegantie en zuiverheid, de chardonnay als belangrijkste druif (behalve voor de rosé cuvées) en de innovatie. Om met de grootste precisie te kunnen werken, is er sinds jaar en dag plaats voor ‘maatwerk’. De cuvées worden gemaakt met de grootste zorg en finesse als uitgangspunt.

Cuvée Rosé: durf als leitmotiv

Dankzij de omvang van het landgoed kan Laurent-Perrier zich niet alleen heel flexibel opstellen, maar kan het ook heel wat durf aan de dag leggen. Zo is het familiebedrijf al sinds 1968 een pionier op vlak van roséchampagnes. En ook vandaag blijft de Cuvée Rosé een echte referentie onder de liefhebbers. Hij wordt uitsluitend gemaakt van pinot noir en rijpt 5 jaar. Zijn kenmerken: aroma’s van vers fruit, een knappe intensiteit en heel wat frisheid.

Cuvée Grand Siècle: alleen maar het beste

Laurent-Perrier is het enige champagnehuis waarvan de meest prestigieuze cuvée, de Grand Siècle, geen jaargang heeft, maar een nummer. De cuvée ontstond na de vaststelling dat een wijnjaar nooit helemaal perfect is. Om dat te counteren combineert het huis het beste van verschillende wijnjaren. De kunst van het assembleren is typisch voor de champagnewereld. De Cuvée Grand Siècle is dan ook de vrucht van 3 uitzonderlijke wijnjaren met complementaire eigenschappen. Hij rust bovendien maar liefst 8 jaar in de kelders van het huis voordat hij verkocht wordt. De Cuvée Grand Siècle is niets minder dan de combinatie van het beste met het beste.

Uw beurt om te genieten van deze twee signatuurcuvées van het huis Laurent-Perrier.

 

Champagne Laurent-Perrier 'Cuvée Rosé'
brut
(art. 481023)

De mooie zalmroze kleur van deze Cuvée Rosé is de voorbode van een fris, elegant en diep boeket vol framboos, aalbes en aardbei. Hij pakt uit met een strakke en frisse aanzet, gevolgd door een vineus en rond middenstuk met opnieuw klein rood fruit. Een klassevolle en smakelijke champagne, perfect bij aperitiefhapjes. 


Champagne Laurent-Perrier 'Grand Siècle' Grande Cuvée
brut
(art. 481058)

Deze brut heeft een schitterende goudgele kleur en veel fijne belletjes. De diepe en complexe neus verrast u met toetsen van anijs, verse truffel, boter, wijnperzik, abrikoos, oranjebloesem, zoete amandel en fijne likeur. De smaak is vrij krachtig, maar zit toch vol finesse en lengte. Hij is elegant, vineus en heel fris ondanks de lange rijping. U proeft een romige textuur, zeste van citrusfruit en sappige mango. Deze Grand Siècle doet denken aan een chablis grand cru vol rijkdom, spanning en mineraliteit. Onmisbaar bij delicate gerechten zoals tarbot of sint-jakobsnoten met witte truffel.

 

Rode Prijzen geldig van 23/11/2021 t.e.m. 4/1/2022, zolang de voorraad strekt.

Ons vakmanschap drink je met verstand


Sorteer op

Laurent-Perrier Cuvée Rosé 75 cl

  Laurent-Perrier Cuvée Rosé 75 cl

  A.O.P. Champagne

  karton van 6 flessen

  • Land: Frankrijk
  • Druif: pinot noir (100 %)
  • Schenktemperatuur: goed koel serveren (6 à 8 °C)

  /fles /fles

  fles(sen)

  Laurent-Perrier Grand Siècle 75 cl

   Laurent-Perrier Grand Siècle 75 cl

   Champagne

   karton van 3 flessen

   • Land: Frankrijk
   • Druiven: chardonnay (55 %), pinot noir (45 %)
   • Alcoholpercentage: 12 % vol

   /fles /fles

   fles(sen)