Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Weg van de platgetreden paden: witte wijnen

Sommige wijnhuizen worden wereldbekend, andere blijven wat onder de radar. Het is die tweede categorie die we graag eens onder de aandacht willen brengen. Ontdek onbekende druivensoorten, kleine volumes, afgelegen regio’s … Kortom: witte wijnen met geheimen die u gewoon moet ontrafelen.

Trek met ons mee door Europa: van Corsica naar de Pyreneeën en van Abruzzo naar de plateaus van Catalonië. Inpakken en wegwezen!

 

Domaine Vico ‘Le Bois du Cerf’ 2019
A.O.P. Corse
(art. 392276)

Domaine Vico is als enige domein in de bergen een buitenbeetje op het eiland Corsica. De wijnstokken staan aan de voet van de Monte Cinto, de hoogste berg van Corsica (2.706 m). De schitterende lichtgele kleur gaat gepaard met een verfijnd, fris en mineraal boeket met toetsen van bloemetjes (boterbloem), gekonfijte citroen en mirabel. De smaak is sappig, vol en vineus. De toetsen van venkelzaad, geroosterde amandel, citroenmeringue en citrusfruit (bittertje van pompelmoes) maken van deze 100 % vermentino de ideale partner van risotto of pasta met vis.


Hominia ‘Loin de l'Œil’ 2019
A.O.P. Gaillac
(art. 322289)

De druif loin de l'oeil haalt haar naam van het feit dat de tros ver staat van de hoofdtak. 'Loin de l'oeil betekent 'ver van de knop', de plaats waar de twijg uit groeit en uiteindelijk de tros zal hangen. Deze monocépage met schitterende lichtgele kleur pakt uit met een rijk boeket van honing, citrusfruit, witte fruitbloesems, vanille en karamelsnoepjes. In de gastronomische, soepele en fruitige smaak ontdekt u opnieuw honing, wit en geel fruit, gerookte en minerale accenten. De finale is doorspekt met zilte tonen en een mollig karakter, en het citrusfruit komt weer mooi aanzetten. Een aanrader bij wit vlees, sint-jakobsnoten, rijke visschotels of pasta met vis.


Domaine Laguilhon 2020
A.O.P. Jurançon
(art. 322357)

Een mooie assemblage van petit en gros manseng die het hoogste niveau van het milieucertificaat 'Haute Valeur Environnementale' (HVE) draagt. De bleekgele kleur en het boeket met geuren van limoen, groene kruiden, amandel, wit fruit, abrikoos, perzik en bloemetjes wijzen de weg naar een sappige aanzet. Het kruidige middenstuk wordt vergezeld van een streepje citronella en sinaasappelzeste. Daarna geniet u van een lange, ronde finale. Warm aanbevolen bij riviervis, slaatjes of geitenkazen.


Passerina d'Abruzzo Superiore D.O.P. Coda d'Oro 2018
Codice Vino
Abruzzo – Italië
(art. 470393)

Maak kennis met de passerinadruif. Die is voor witte wijnen uit Abruzzo minder bekend dan de pecorino, maar ze is aan een opmars bezig. Het huis Codice Vino brengt zijn witte wijn één jaar later op de markt dan normaal, en dat risico loont! Van een 2018 verwachten veel proevers al een te grote invloed van de houtrijping, maar niets is minder waar. De gulle geuren van wit fruit (peer, perzik), pruim, honing en kleine bloemetjes worden aangevuld met mooie mineraliteit. Nip van uw glas en laat de toetsen van rijp wit fruit (peer, witte perzik), acaciahoning, jasmijn en vanille uw smaakpapillen verwennen. Liefst bij een stukje vis.


Petit Comité del Sió 2019
D.O. Costers del Segre
Spanje
(art. 322719)

Deze wijn komt van een klein biologisch familiedomein in Catalonië. Hij gist in tonnen van Franse eik en rijpt daarna 5 maanden lang op eigen gisten ('sur lies'). Achter de heldere, strogele kleur van deze blend met garnatxa blanca en viognier schuilt een aromatisch boeket van exotisch fruit (lychee) en abrikoos. Proef en geniet van een rijke en frisse aanzet. Er volgt een fruitig midden met appel, meloen en honing, aangevuld met kleine bloemetjes (linde) en een streepje kruiden. Pittige afdronk. Past als gegoten bij pasta met vis, vlees of groenten.


 

Rode Prijzen geldig van 23/11/2021 t.e.m. 4/1/2022, zolang de voorraad strekt.

Ons vakmanschap drink je met verstand


Sorteer op